Snelle maisstoof met spek en courgette van Yvette van Boven Beeld Eric van Lokven
Snelle maisstoof met spek en courgette van Yvette van BovenBeeld Eric van Lokven

Zó maak je in 30 minuten een heerlijke maisstoof met spek en courgette

Bij een stoofschotel denk je misschien al gauw aan donkere, winterse avonden. Toch kun je ook in de zomer een heerlijke stoof met veel groenten en vis of kip eten.

Met de recepten van Yvette van Boven zet je in een handomdraai een heerlijke zomerse stoof op tafel, zoals deze maisstoof met spek en courgette. Verse mais is er maar kort, dus grijp je kans. Het spek geeft de stoof een umami-boost.

Benieuwd naar de andere drie recepten? Klik dan hier.

Snelle maisstoof met spek en courgette

Voor 4 personen:

Bereidingstijd: 30 min.
Aantal kilocalorieën: 580 per persoon (excl. brood)

  • 200 gram gerookte spekreepjes
  • 50 gram roomboter
  • 1 takje rozemarijn, fijngehakt
  • 1 middelgrote ui, gehakt
  • 1 eetlepel bloem
  • 500 milliliter kippen- of groentebouillon
  • 350 gram vastkokende aardappelen, in kleine blokjes
  • 500 gram maiskorrels (gesneden van circa 3 flinke kolven)
  • 1 flinke courgette (of 2 kleine), in kleine blokjes
  • 350 gram doperwten (vers of diepvries)
  • 150 milliliter dikke yoghurt
  • 4 bosui, fijngehakt

De bereiding

  1. Verhit een grote pan en bak de spekreepjes al roerend circa twee minuten tot ze licht bruinen.
  2. Voeg boter, rozemarijn en ui toe en bak nog zes à zeven minuten op laag vuur tot de ui zacht is maar niet bruin.
  3. Bak de bloem één minuut mee en roer dan scheut voor scheut de bouillon erdoor. Breng aan de kook en laat drie minuten zacht sudderen.
  4. Roer dan de aardappelblokjes erdoor en kook deze zeker vijf minuten mee.
  5. Voeg vervolgens de maiskorrels, blokjes courgette en doperwten toe en laat alles nog vijf à acht minuten stoven tot de aardappelen gaar zijn.
  6. Schep de stoof op vier voorverwarmde borden, roer er een dikke krul yoghurt door en bestrooi met de gehakte bosui. Tip: deze stoof is erg lekker met knapperig brood.

Is het het vlees in je stoofgerecht nét niet mals genoeg? Yvette van Boven geeft in de video hieronder een supersnelle tip waarmee je stoof áltijd botermals wordt:

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden