PREMIUMjapans recept
Zo maak je tofu met sesamdressing
Geef je tofu een sesamdressing en combineer met een hartverwarmende kom Japanse maaltijdsoep met noedels (ramen). Yum!
Voor 4 personen:
• 3 el Japanse sojasaus
• 1 el mirin
• 1 tl sesamolie
• 1 el gedroogde bonitovlokken (katsuobushi)
• 2 tl geraspte gember
• 1 el neutrale koolzaadolie
• 1,5 el geroosterd sesamzaad, bij voorkeur wit en zwart
• 300 g zijden tofu
Bereiden: 10 min. Kcal.: 197 p.p.
Meng sojasaus, mirin, sesamolie, bonitovlokken, gember en olie tot een dressing. Voeg het sesamzaad toe. Snijd de tofu in plakken, leg deze op een schotel en sprenkel de dressing erover.
Tekst en receptuur: Tove Nilson | Fotografie: Roland Persson en Jonas Cramby