Tiramisu dessert in glasses. Marble background. Copy space. Top view. Beeld Getty Images/iStockphoto
Tiramisu dessert in glasses. Marble background. Copy space. Top view.Beeld Getty Images/iStockphoto

Recept

Zo maak je zelf een espresso martini tiramisu

De espresso martini tiramisu is het beste van twee werelden. Waarom twee losse toetjes maken als je ze ook kunt combineren? Perfect om op tafel te zetten tijdens de feestdagen.

Ismay GijsenGetty Images/iStockphoto

Geen fan van de espresso martini? Deze vijf recepten voor tiramisu met een twist zijn óók lekker.

Ingrediënten

Naar het recept van Allerhande:

  • 4 middelgrote eieren
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • 2 theelepels Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract
  • 500 gram mascarpone
  • 180 milliliter espresso
  • 4 eetlepels wodka
  • 4 eetlepels Kahlua koffielikeur
  • 250 gram lange vingers
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels mokkaboontjes

Benodigdheden

  • Zeef
  • Ingevette ovenschaal van 30 x 20 centimeter

Aan de slag

  1. Splits de eieren, doe de eiwitten in een kom en houd de dooiers apart. Klop de eiwitten stijf met een mixer met garde.
  2. Klop daarna de dooiers met de suiker en het vanille-extract in een andere kom tot een luchtige crème. Schep de mascarpone er in delen door en spatel vervolgens voorzichtig het geklopte eiwit erdoor.
  3. Schenk de espresso, de helft van de wodka en de helft van de koffielikeur in een diep bord. Doop de helft van de lange vingers één voor één volledig in de espresso. Bedek de bodem van de ovenschaal met de in espresso ondergedompelde lange vingers.
  4. Verdeel hierover de helft van het mascarponemengsel en strooi daarover met de zeef ¼ van de cacaopoeder. Doop de rest van de lange vingers in de espresso en leg ze bovenop de cacaolaag. Daar bovenop verdeel je de rest van het mascarponemengsel. Deze laatste laag hoeft niet mooi glad te zijn. Bestuif nog eens met ¼ cacaopoeder en laat het minimaal 6 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
  5. Meng de rest van de koffielikeur en de rest van de wodka met de rest van de cacaopoeder. Besprenkel de tiramisu met wat van deze koffiesiroop en bestrooi met de mokkaboontjes.

Je kunt de tiramisu één dag van tevoren maken. Bewaar ‘m afgedekt in de koelkast. Smakelijk!

Ook lekker: deze friszoete tiramisu met citroen en pistachenoten

Bron: Allerhande

Pinterest Beeld Getty Images
PinterestBeeld Getty Images

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden