Zó zorg je ervoor dat je huisgemaakte frietjes extra krokant worden Beeld
Zó zorg je ervoor dat je huisgemaakte frietjes extra krokant worden

Zó zorg je ervoor dat je huisgemaakte frietjes extra krokant worden

Friet van de snackbar is natuurlijk heerlijk, maar eigenlijk is het nog véél lekkerder om zelf thuis frietjes te maken. Maar hoe zorg je er nu voor dat je huisgemaakte frietjes lekker krokant zijn?

Erandi Godinez

Wij delen een handige tip met je.

Voorgaren

In plaats van de frietjes voor te garen in de frituur, doe je dit in kokend water. Voorgaren is belangrijk, want dat zorgt ervoor dat de friet van binnen al gaart en alvast een deel vocht verliest, maar nog niet bruin wordt. Als je friet in de supermarkt koopt dan is deze al voorgegaard, maar als je ze zelf thuis gaat maken dan moet je het voorgaren nog zelf doen.

Waarom in kokend water?

Veel mensen garen hun frietjes voor in frituurvet, maar het schijnt nóg lekkerder te zijn om de aardappels voor te garen in kokend water. Hierdoor wordt je friet namelijk nog krokanter en bevat ook nog eens de helft minder vet. En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

Zó ga je te werk

Zet eerst een pan op met ruim water. Snijd de aardappels vervolgens in dunne frietjes. Je kunt de schil laten zitten of eraf halen, het is maar wat je lekker vindt! Kook de frietjes vervolgens bijna gaar, dat duurt een paar minuten. Laat ze goed uitlekken en laat ze vervolgens goed uitgespreid afkoelen voordat je ze in de frituur doet.

Zelf frietjes snijden? Op deze manier gaat dat razendsnel:

Bron: 24Kitchen

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden