Ice, ice baby
Zoete aardappelijs is de nieuwe foodtrend en dit is waarom
We laten ons maar al te graag inspireren door de Aziatische keuken en haar desserts. Vorig jaar vloog het zogenoemde boba-ijs het internet over, dit keer is het zoete aardappelijs dat steeds vaker opduikt. In Taiwan zijn deze ijsjes een grote hit en dat is niet voor niks.
Geloof ons: dit wil je proeven.
Karameliseren
Voor het ijs worden de zoete aardappelen allereerst gekarameliseerd in de oven. De aardappelen worden gebakken tot ze zacht zijn en er een soort natuurlijke karamel uitkomt. Vervolgens worden de zoete aardappelen bevroren en geserveerd als ijs. Het koude custard-achtige vruchtvlees zou het extra lekker maken.
Recept
Lijkt dit ijs jou wel wat? Kok George Lee laat in de onderstaande video zien hoe je zelf zoete aardappelijs maakt. Je kunt het beste kiezen voor de oranje zoete aardappels. Maak ze schoon en bak ze een uur in de oven op 230 graden. Laat de aardappels afkoelen, verpak ze in een diepvrieszakje en stop ze dan voor een paar uur in de vriezer.
Vechten om een bak ijs? Zo krijg je allebei precies evenveel:
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Bron: Margriet