PREMIUMRecept

Zomers toetje: panna cotta van witte chocolade met rabarber

null Beeld  Eric van Lokven
Beeld Eric van Lokven

Panna cotta is altijd een succesnummer. Maak voor dit zomerse toetje gerust een dubbele hoeveelheid gestoofde rabarber. Want behalve dat je het kunt gebruiken voor dit gerecht, is het ook heerlijk als ontbijt met dikke yoghurt en granola. Yum!

Yvette van Boven Eric van Lokven

Voor 4 panna cotta:

• 3 blaadjes gelatine
• 250 ml slagroom
• 250 ml melk
• 125 g fijne kristalsuiker
• 75 g witte chocolade, in stukjes gehakt
• snuf zout
• 250 g rabarber, schoongemaakt en in stukken van 2 cm 3 steranijs
• 1 sinaasappel, rasp en sap

Bereidingstijd: 20 min. Wachten: 4-8 uur. Kcal.: 445 p.p.

Zo maak je de panna cotta:

Week de gelatineblaadjes in koud water.

Verwarm de slagroom en melk met 25 g suiker in een steelpan. Breng in ca. 5 min. tegen de kook aan en zet het vuur uit.

Voeg de chocolade en een snuf zout toe. Roer goed tot de chocolade is gesmolten.

Knijp de gelatineblaadjes uit en roer door het warme roommengsel tot deze is opgelost. Giet het mengsel in glaasjes of kopjes en laat de puddinkjes afkoelen tot kamertemperatuur. Dek vervolgens af met vershoudfolie en zet ze minimaal 4 uur of een nacht in de koeling om op te stijven.

Breng een uurtje voor het serveren de rabarber in een steelpan aan de kook met de steranijs, de sinaasappelrasp en het -sap, 1-2 el water en de rest van de suiker. Kook een minuut of 8, totdat de rabarber zacht is, maar nog wel zijn vorm behoudt. Zet uit en laat afkoelen tot lauwwarm of helemaal koud.

Nu kun je twee dingen doen: de onderkant van de glaasjes/kopjes met panna cotta in heet water dompelen, de puddinkjes rondom voorzichtig losmaken met een nat mesje, zodat je ze op een bordje kunt storten. Of serveer ze gewoon in de glaasjes/kopjes.

Schep op elke panna cotta wat gestoofde rabarber en geef de rest erbij of bewaar voor het ontbijt.

Styling: Nanouk Souren van Ramshorst, Lizzy Plug. Jéla Peeters (ass.). Foodstyling: Jessica Lek. Productie, illustraties en receptuur: Studio Van Boven, Charlot van Scheijen (ass.)

Panna Cotta  Beeld Libelle
Panna CottaBeeld Libelle
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden