PREMIUMRecept
Zomerse quinoasalade met watermeloen & feta
Verfrissend lekker deze zomerse quinoasalade met watermeloen & feta.
Voor 4 personen
• 100 g quinoa
• 1 sjalotje, fijngehakt
• 300 g feta, verkruimeld
• 500 g watermeloen, geschild en in stukken
• 16 aardbeien, gehalveerd
• 16 hazelnoten, grof gehakt
• 5 takjes munt, blaadjes
• 5 takjes peterselie, fijngehakt
• zeezout en versgemalen peper
Voor de dressing
• 3 el citroensap
• 1 tl citroenrasp
• 6 el extra vierge olijfolie
Bereidingstijd: 25 min. Kcal.: 263 p.p.
Zo maak je deze salade met watermeloen:
Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing in gezouten water. Giet af en spoel met koud water tot de quinoa helemaal is afgekoeld. Laat goed uitlekken.
Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper.
Schep de overige ingrediënten door de quinoa, meng de dressing erdoor en serveer meteen.
Styling: Hanna van den Bos