PREMIUMRecept

Zomerse quinoasalade met watermeloen & feta

null Beeld Sigurd Kranendonk
Beeld Sigurd Kranendonk

Verfrissend lekker deze zomerse quinoasalade met watermeloen & feta.

Ans de VreeSigurd Kranendonk

Voor 4 personen

• 100 g quinoa
• 1 sjalotje, fijngehakt
• 300 g feta, verkruimeld
• 500 g watermeloen, geschild en in stukken
• 16 aardbeien, gehalveerd
• 16 hazelnoten, grof gehakt
• 5 takjes munt, blaadjes
• 5 takjes peterselie, fijngehakt
• zeezout en versgemalen peper

Voor de dressing
• 3 el citroensap
• 1 tl citroenrasp
• 6 el extra vierge olijfolie

Bereidingstijd: 25 min. Kcal.: 263 p.p.

Zo maak je deze salade met watermeloen:

Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing in gezouten water. Giet af en spoel met koud water tot de quinoa helemaal is afgekoeld. Laat goed uitlekken.

Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper.

Schep de overige ingrediënten door de quinoa, meng de dressing erdoor en serveer meteen.

Styling: Hanna van den Bos

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden