PREMIUMrecept
Zomerse verkoeling: schaafijs met citrussiroop
Verkoelend op warme zomerdagen: schaafijs met friszoete citrussiroop .
Citrussiroop
• 10 munt- of verveineblaadjes
• 100 g suiker
• 240 g citroensap
• 240 g ananassap
• 2 el limoensap
• 200 g frambozen
Extra nodig
• Bak van 4 liter, vijzel, schaafijsrasp
Bereiden: 10 min. Wachttijd: 24 uur. Kcal.: 53 per glas
Maak een dag van tevoren het ijsblok. Vul hiervoor een bak van 4 liter met water. Wacht tot het helemaal bevroren is, doe dit het liefst 24 uur van tevoren. Wrijf de verse munt fijn met de suiker in een vijzel. Doe de muntsuiker in een pan met het citroen-, ananas- en limoensap en de frambozen en verwarm tot de suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen, giet door een zeef en bewaar in de koelkast. Schaaf het ijsblok met een schaafijsrasp en schep het in bekertjes. Giet de siroop erop: 1 deel siroop op 2 delen ijs.
Receptuur: Valentijn Dirks | Styling: Annemieke Paarlberg. | M.M.V.: Studio Feliz (parasol, manden), de Bijenkorf (servies), Pizzahoutoven.eu