Geld besparen op boodschappen? Koop dan geen voorgesneden groente.  Beeld Getty Images
Geld besparen op boodschappen? Koop dan geen voorgesneden groente.Beeld Getty Images

Besparen

Zóveel geld bespaar je op boodschappen als je nooit meer voorgesneden groente koopt

Het is o-zo verleidelijk als je je karretje door de gangen van de supermarkt duwt: voorgesneden groente kopen. Het scheelt je namelijk een boel tijd als je niet al dat snijwerk hoeft te doen. Bovendien is de groente vaak al gewassen. Maar als je geld wilt besparen op boodschappen is het écht geen slimme actie om voorgesneden groente te kopen.

Yasmine EsserGetty Images

Waarschijnlijk wist je wel dat voorgesneden groenten duurder zijn – je betaalt immers iemand anders voor het snijwerk – maar hoeveel geld scheelt het nou echt?

Geld besparen op boodschappen

Een van de groenten die je waarschijnlijk wel eens in een plastic zak hebt gekocht: broccoliroosjes. Superhandig, want je komt thuis, trekt de zak open en de roosjes rollen de pan in.

Hoeveel duurder zijn voorgesneden broccoliroosjes?

Toch loont het echt om zelf de steel eraf te snijden en de roosjes te wassen. Een zak broccoliroosjes kost bij Albert Heijn namelijk €2,29 euro. Daarvoor krijg je 400 gram roosjes. Een hele broccoli is vaak 500 gram en kost slechts €0,99.

Vind je dit verwarrend? Dan rekenen we het nog even om naar de prijs per kilo. Een losse broccoli kost €1,98 per kilo, voorgesneden broccoliroosjes kosten €5,73 per kilo. Wow!

Wat kun je besparen op ijsbergsla?

Ook ijsbergsla is erg handig om voorgesneden te kopen. Maar als je geld wilt besparen, kun je beter zelf je mes in de sla zetten.

Bij Albert Heijn kost een krop ijsbergsla €0,69, daar krijg je 600 tot 800 gram voor. Een zak voorgesneden ijsbergsla kost €1,-. Dat lijkt niet veel, ware het niet dat je hier slechts 200 gram voor krijgt. Voor een kilo voorgesneden sla betaal je €5,-. Daar zou je dus ook vijf kroppen sla voor kunnen kopen.

Nog een extra argument nodig om nooit meer voorgesneden groente kopen? Doe het dan voor het milieu. Voorgesneden groenten zijn vrijwel altijd in plastic verpakt.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden