Belgische prins Laurent moet om déze ongelukkige reden voor de rechter komen Beeld Getty Images
Belgische prins Laurent moet om déze ongelukkige reden voor de rechter komenBeeld Getty Images

Belgische prins Laurent moet om déze ongelukkige reden voor de rechter komen

De Belgische prins Laurent (58) is tegen de lamp gelopen. De broer van koning Filip moet zich namelijk binnenkort voor de politierechter in Leuven verantwoorden voor een verlopen keuringsrapport van zijn auto. Het keuringsbewijs kwam al een tijdje geleden te vervallen, maar Laurent verzaakte deze te vernieuwen.

Erandi GodinezGetty Images

En laat dat nou net strafbaar zijn…

Reactie prins Laurent

De zaak staat gepland voor 22 april, maar Laurent is het er niet helemaal mee eens. Hij laat aan de Belgische krantengroep Sudpresse weten dat hij de auto al jaren niet meer gebruikt. “Ik reed in een oldtimer van twintig jaar oud. Een Porsche. Het was twaalf jaar geleden dat ik ermee gereden had. Twaalf jaar had die in een garage gestaan. Ik wilde het [keuringsbewijs] weer in orde maken.”

Geen advocaat

Volgens Laurent dacht de politie dat hij er al tien jaar mee rond reed zonder naar de technische keuring te gaan, maar komt hij er ‘nooit mee buiten’. De prins ziet de zaak daarom met vertrouwen tegemoet en heeft er zelfs voor gekozen om geen advocaat in de arm te nemen. “Dit verhaal is zo simpel. Ik zie niet in waarom ik vertegenwoordigd zou moeten worden”, zegt hij.

Geldboete of celstraf voor prins Laurent

In dit soort zaken komen mensen er meestal met een geldboete vanaf. Als echter blijkt dat het keuringsbewijs al langer was verlopen of dit al eerder is gebeurd, dan kan de straf nog hoger uitvallen. Laurent zou dan een geldboete van € 80.000 of hoger kunnen krijgen of een celstraf van tussen de acht dagen en drie maanden.

Bron: NU.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden