De 82-jarige koningin Margrethe van Denemarken moet een zware rugoperatie ondergaan Beeld Getty Images
De 82-jarige koningin Margrethe van Denemarken moet een zware rugoperatie ondergaanBeeld Getty Images

De 82-jarige koningin Margrethe van Denemarken moet een zware rugoperatie ondergaan

Koningin Margrethe kampt al jaren mat rugklachten en kan daardoor nooit te lang staan. Tijdens officiële evenementen en andere publieke optredens staat er dan ook altijd een comfortabele stoel voor haar klaar. De rugklachten worden echter steeds erger.

Leonie CollombonGetty Images

De koningin, die in april 83 jaar wordt, ondergaat daarom binnenkort een intensieve operatie, meldt Vorsten. De operatie kan op deze leeftijd een grote impact hebben op haar algemene gezondheid, maar op advies van experts gaat koningin Margrethe ervoor.

Koningin Margrethe geopereerd

Op 22 februari is het zover en gaat ze onder het mes in het Rigshospitalet in Kopenhagen. Wat er precies gaat gebeuren tijdens de operatie, is niet bekend. Wel dat het om een lange operatie gaat. Vervolgens wordt ze opgenomen in het ziekenhuis en breekt er een lange periode van revalideren aan. Veel van haar koninklijke verplichtingen worden uitgesteld of geannuleerd. Andere afspraken worden overgenomen door leden van de koninklijke familie, zoals haar zoons Frederik en Joachim. Wanneer Margrethe terugkeert in haar rol als koningin, is afhankelijk van het revalidatieproces.

Een prins die tegelijkertijd topmodel is... De kleinzoon van koningin Margrethe maakt deze droom werkelijkheid! Bekijk de video:

Bron: Vorsten

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden