null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

De dochter van de Belgische prinses Delphine kiest een speciale studie in Nederland

Het wordt stiller in huis bij de Belgische prinses Delphine. Haar dochter Joséphine (18) gaat studeren en kiest daarvoor een universiteit in Nederland. Met de studiekeuze toont zij aan hoe dicht dochter en moeder bij elkaar staan en hoe speciaal hun band is.

Suzanna TimmerGetty Images

De jonge prinses wil de studie Liberal Arts and Sciences oppakken en gaat zich hiermee verdiepen in mensenrechten. Aan welke universiteit Joséphine gaat studeren, mogen we niet weten. De Belgische krant HLN spreekt van een “niet nader genoemde” universiteit. Het is dus niet bekend of Joséphine straks prinses Amalia tegen het lijf loopt, die komende maand gaat studeren en wonen in Amsterdam.

Bewuste keuze

Joséphine kiest bewust voor een studie rond mensenrechten. De jarenlange juridische strijd die haar moeder Delphine voerde tegen koning Albert is de aanleiding.

Op 17-jarige leeftijd hoorde Delphine dat Albert haar biologische vader was. Hij ontkende dat tot begin 2020. In dat jaar werd een DNA-test Delphines gelijk aangetoond: ze bleek inderdaad de buitenechtelijke dochter van de Belgische koning Albert II. Daarna kreeg Delphine de titel prinses van België en de nieuwe achternaam van Saksen-Coburg.

Geen hartenprinses

Over die jarenlange strijd deed Delphine deze maand een opvallende uitspraak in de pers. “Het publiek vergelijkt me nu met prinses Diana, omdat ik een hartenprinses ben en veel liefdadigheidswerk doe.” Maar ze wilde dat na publicatie meteen rechtzetten. “Het is uit de context gehaald. Ik zou mezelf nooit vergelijken met prinses Diana, voor wie ik veel bewondering heb”, schrijft ze. “We hebben hele verschillende verhalen. En ik zou mezelf zeker nooit een hartenprinses noemen, zoals de pers dat nu opschrijft.”

Bron: HLN

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden