Deens kroonprinselijk paar haalt kinderen van school om déze schokkende reden Beeld Getty Images Europe
Deens kroonprinselijk paar haalt kinderen van school om déze schokkende redenBeeld Getty Images Europe

Deens kroonprinselijk paar haalt kinderen van school om déze schokkende reden

De Deense kroonprins Frederik en zijn vrouw kroonprinses Mary hebben hun oudste zoon Christian van school gehaald en sturen ook hun dochter Isabella niet meer naar de desbetreffende school na de zomer.

Tara StokdijkGetty Images Europe

Dit alles om een schokkende reden.

Deens kroonprinselijk paar haalt kinderen van school

Het gaat om de school Herlufsholm in Næstved. Deze school is behoorlijk in opspraak geraakt. In een documentaire op de Deense televisie kwam de gewelds- en pestcultuur die op de eliteschool zou heersen naar buiten.

Lijfstraffen en seksueel misbruik

Daarnaast werd er gesproken over lijfstraffen en seksueel misbruik. Schokkende onthullingen dus. Dit zou ook de reden zijn dat de vorige directeur is ontslagen.

Kritisch rapport

Zaterdag besloot het volledige bestuur van de school op te stappen nadat zij een kritisch rapport van de Deense Onderwijsinspectie onder ogen kregen. Zondag maakte het kroonprinselijk paar bekend dat zij hun kinderen niet meer naar de school zullen sturen.

Statement

Het Deense hof deelt in een statement: “Het is een moeilijk proces voor ons als gezin geweest. Maar op basis van het beeld dat is ontstaan en onze speciale positie als kroonprinselijk paar, hebben we ervoor gekozen dat prins Christian stopt met Herlufsholm en dat prinses Isabella er niet begint na de zomervakantie.”

Welke school dan wel?

Christian zat sinds vorige zomer op de school en Isabella moest er nog beginnen. In de zomer zal het kroonprinselijk paar in samenspraak met hun kinderen besluiten naar welke school ze zullen gaan.

De Deense koningin Margrethe heeft met instemming van de regering gebroken met een eeuwenoude traditie:

Bron: Telegraaf

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden