null Beeld BrunoPress/Abaca Press
Beeld BrunoPress/Abaca Press

Dit is de opvallende begroeting tussen koning Albert en prinses Delphine

Het contact tussen koning Albert (88) en zijn inmiddels erkende buitenechtelijke dochter prinses Delphine (54) lijkt veel beter. Precies een jaar geleden werden ze voor het eerst samen in het openbaar gezien, maar ontweken ze elkaar. Een jaar later is dat wel anders.

Suzanna TimmerBrunoPress/Abaca Press

Tijdens de jaarlijkse herdenkingsmis van de koninklijke familie waren de gepensioneerde koning én Delphine allebei weer aanwezig, net als vorig jaar. Deze keer was er een warme begroeting, met omhelzing en een kus.

De overleden leden van de Belgische koninklijke familie worden elk jaar herdacht tijdens een mis in Laken. In de Onze-Lieve-Vrouwekerk bevinden zich de graftombes van de belangrijkste overleden leden van het Belgisch koningshuis.

Royaltyjournalist Wim Dehandschutter van de Belgische krant Het Laatste Nieuws legde het moment vast. Op de beelden die hij online zette is ook te zien dat Delphine koning Filip en koningin Mathilde een kus geeft.

Erkenning voor Delphine

De warme begroeting was zeker niet vanzelfsprekend. Er ging een lange geschiedenis aan vooraf. Al jaren beweerde Delphine dat zij een kind van koning Albert zou zijn. Zij zou zijn voortgekomen uit een relatie tussen haar moeder en koning Albert. Jarenlang probeerde Delphine dit te bevestigen. In 2020 bleek uit een DNA-test dat Albert echt Delphines vader is. Daarna pas erkende hij haar als dochter. Later in 2020 mocht Delphine zich officieel prinses noemen.

Geen hand voor koning Filip

Dat het niet tussen iedereen in de Belgische koninklijke familie goed zit, blijkt uit andere beelden die de Belgische journalist Dehandschutter online plaatste: koning Filip wilde voorafgaand aan de mis zijn broer Laurent een hand geven, maar die weigerde. De reden is niet bekend.

Bron: Het Laatste Nieuws

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden