Driewerf hoera: Belgische prinses Elisabeth glansrijk geslaagd voor militaire opleiding Beeld Koninklijk Paleis Belgie
Driewerf hoera: Belgische prinses Elisabeth glansrijk geslaagd voor militaire opleidingBeeld Koninklijk Paleis Belgie

Driewerf hoera: Belgische prinses Elisabeth glansrijk geslaagd voor militaire opleiding

Goed nieuws voor prinses Elisabeth van België: de 19-jarige troonopvolgster is geslaagd voor haar opleiding aan de Koninklijke Militaire School.

Geef acht!

De opleiding duurde een jaar. Volgens kolonel Van Avermaet slaagde de prinses ‘met glans'.

Lovende woorden

“Prinses Elisabeth heeft zich op elk domein goed verdedigd, zowel op het militaire, academische, sportieve als karakteriële vlak”, aldus kolonel van Avermaet over de kroonprinses.

Lag goed in de groep

Hij vervolgt: “Elisabeth is een leerling die we graag bij ons hebben gehad. Ze was goed geïntegreerd in de groep, en viel niet op: dat is een compliment.”

Zomerkamp

Samen met de andere leerling-officieren van haar leerjaar was prinses Elisabeth de afgelopen weken op zomerkamp. Dit was de laatste fase van haar militaire opleiding. Op dit zomerkamp trainden de leerlingen hun militaire vaardigheden en technieken door middel van praktische en theoretische opdrachten.

Toekomstplannen

Het oudste kind van koning Filip en koningin Mathilde heeft nog niet bekendgemaakt wat ze na haar opleiding gaat doen. Er wordt verwacht dat ze een studie in het buitenland gaat volgen. Dit deed haar vader ook nadat hij zijn militaire opleiding had voltooid.

Tijdens het studiejaar van de prinses deelde de koninklijke familie van België regelmatig updates op Instagram:

Maandsalaris? Prinses Elisabeth gaat dit bedrag per dág verdienen

Bron: Vorsten.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden