In deze Nederlandse stad studeert de Belgische prinses Louise 
 Beeld BrunoPress/Belga
In deze Nederlandse stad studeert de Belgische prinses LouiseBeeld BrunoPress/Belga

In deze Nederlandse stad studeert de Belgische prinses Louise

Sinds dit studiejaar loopt er naast Amalia nog een prinses rond op een van onze universiteiten. De Franstalige krant Sudpresse ontdekte dat de Belgische prinses Louise aan Maastricht University studeert. Daar volgt de achttienjarige prinses de studie Liberal Arts and Sciences.

Ismay GijsenBrunoPress/Belga

Louise zou daar bovendien samen met haar negentienjarige nicht Josephine studeren.

Studie Prinses Louise

Volgens de universiteit in kwestie leren studenten tijdens de studie Liberal Arts and Sciences ‘complexe kwesties begrijpen’. Vervolgens gaan ze op zoek naar creatieve oplossingen voor deze kwesties. Klinkt interessant. Louise kan vakken als natuurkunde, wiskunde, scheikunde en ondernemerschap volgen. Maastricht University noemt de studie op haar website ‘ideaal voor studenten met een brede interesse in exacte vakken, die niet gebonden willen zijn aan een vooraf vastgesteld programma’.

Samen met prinses Josephine

Eerder werd bekend dat Josephine, dochter van de Belgische prinses Delphine, ook studeert aan een universiteit in Nederland. Binnen haar studies zou zij zich focussen op mensenrechten. Sudpresse vermoedt dat de nichtjes samen in Maastricht studeren.

Prinses Louise is de dochter van prins Laurent en prinses Claire. Louise heeft twee jongere broers: de zestienjarige tweeling Nicolas en Aymeric.

Onze prinses Amalia is niet de enige prinses Amalia. Ontdek in deze video welke royal dezelfde naam draagt:

Bron: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden