‘Koningin Letizia wil geen koninklijke vriendinnen voor haar dochter’ Beeld Getty Images
‘Koningin Letizia wil geen koninklijke vriendinnen voor haar dochter’Beeld Getty Images

‘Koningin Letizia wil geen koninklijke vriendinnen voor haar dochter’

Koningin Letizia zit niet te wachten op koninklijke vriendinnen voor haar oudste dochter Leonor. Volgens de Spaanse royaltykenner Pilar Eyre is dit ook de reden dat ze niet aanwezig was op het galadiner in Oslo deze maand.

Ismay GijsenGetty Images

Dat vertelt Pilar aan de Spaanse entertainmentsite Lecturas.

Galadiner

De Spaanse Leonor was een opvallende afwezigheid tijdens de achttiende verjaardag van de Noorse prinses Ingrid Alexandra. Prinses Amalia verscheen uiteindelijk aan de arm van de Spaanse koning, omdat ook koningin Letizia thuisbleef. Volgens Pilar wilde Letizia niet dat Leonor naar het galadiner zou gaan.

Eenvoudig en democratisch

De reden? Het gala zou niet passen bij het beeld dat prinses Leonor van haar moeder moet neerzetten. “Poseren met andere opvolgers van Europese tronen in lange jurken en tiara’s in een opzichtige paleissetting zou niet het beste beginpunt zijn voor een monarchie die zichzelf wil neerzetten als eenvoudig en democratisch”, legt Pilar uit.“In de acht jaar dat haar man op de troon zit, is het een van Letizia’s grootste agendapunten geweest om af te zien van alle overbodige luxe.”

Vriendinnen met Alexia

De koningin zou ook niet willen dat haar dochter koninklijke vriendinnen heeft. Koning Willem-Alexander denkt daar echter anders over. Net als prinses Alexia zit ook prinses Leonor op het Atlantic College in Wales. De koning heeft al eerder gezegd dat hij de twee vriendinnen ziet worden: “Ik weet zeker dat ze het goed samen zullen vinden”, aldus Willem-Alexander.

De school van Leonor zou overigens ook te maken kunnen hebben met haar afwezigheid. De avond van het galadiner was haar laatste schooldag in Wales, wat niet bepaald om de hoek ligt.

In 2008 werd door het Spaanse hof bekendgemaakt dat prinses Letizia plastische chirurgie heeft ondergaan, omwille van ademhalingsproblemen. Kenners zagen echter al snel dat haar hele gezicht behoorlijk veranderd was. Hoe zag ze er eigenlijk uit vóór de ingrepen aan haar kin en neus?

Bron: Beau monde

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden