null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Koningin Mathilde is 50: dit is haar nieuwe officiële portret

De Belgische koningin Mathilde viert vrijdag haar vijftigste verjaardag. Er zijn geen speciale evenementen georganiseerd, wel deelt het koningshuis twee nieuwe foto’s van de vorstin. Eén daarvan komt op een speciale postzegel.

Suzanna TimmerGetty Images

Op de foto die op de postzegel komt (zie onderaan dit artikel), poseert Mathilde met haar armen gekruist in een zwart-witte outfit. Op de achtergrond zijn de koninklijke serres van Laken te zien. Ter gelegenheid van de verjaardag van de koningin worden ook goudstukken ter waarde van € 12,50 uitgegeven.

Koningin Mathildes vijftigste verjaardag

Mathilde viert haar verjaardag zonder speciale evenementen. Wel is vrijdagavond een interview met Mathilde te zien op de Belgische zenders VTM en RTL. Het is een van de weinige interviews die de koningin tot nu toe gaf. Leden van het Belgische koningshuis zijn wat dat betreft niet zo open.

Mentale gezondheid

Mathilde richt zich liever op goede doelen en thema’s die haar nauw aan het hart liggen. Het afgelopen jaar vroeg ze naar aanleiding van haar vijftigste verjaardag aandacht voor mentaal welzijn. Daarvoor maakte ze een aantal wandel- en fietstochten door de tien provincies van België. Haar man, koning Filip, sprak zich ook al eens uit over het thema mentale gezondheid.

Mathilde hoort nu, net als onze Máxima en de Spaanse Letizia, bij de nieuwe lichting koninginnen van 50+.

Bron: Bruzz.be/HLN.be

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden