Prinses Charlene over gezondheidsproblemen: “Geluk met steun van mijn familie” Beeld Getty Images
Prinses Charlene over gezondheidsproblemen: “Geluk met steun van mijn familie”Beeld Getty Images

Prinses Charlene over gezondheidsproblemen: “Ik heb een hele moeilijke periode doorstaan”

Prinses Charlene was vorig jaar maanden uit beeld vanwege gezondheidsproblemen. Sinds dit voorjaar pakt de echtgenote van prins Albert de draad rustig op. In een zeldzaam interview met het Zuid-Afrikaanse magazine YOU vertelt Charlene zélf hoe het nu met haar gaat.

Lize de BontGetty Images

Charlene werd meerdere keren geopereerd vanwege een oor-, neus- en keelontsteking en bracht maanden door in Zuid-Afrika. Sinds maart is ze weer thuis.

Steun van familie

“Ik heb een hele moeilijke periode doorstaan, maar ik heb het geluk gehad dat ik gesteund en geliefd werd door mijn man, mijn kinderen en mijn familie”, vertelt Charlene. Daar putte ze al haar kracht uit. “Ik voel me fysiek veel sterker. De weg is lang, moeilijk en pijnlijk geweest. Ik wil niet te snel gaan, maar ik voel me nu veel meer tot rust gekomen.”

Goede doelen steunen

De prinses doet het dus rustig aan, maar pakt steeds vaker weer wat werkzaamheden op. Zo bracht ze in juli een werkbezoek aan een verzorgingstehuis en ging ze naar Vaticaanstad voor een afspraak met de paus. “Het is heel belangrijk voor ons om de goede doelen en de projecten te steunen die ons na aan het hart liggen, of het nu gaat om een van onze stichtingen, het Monegaskische Rode Kruis of het welzijn van kinderen en ouderen”, zegt Charlene.

Prins Jacques en Gabriella

Ondanks alle koninklijke werkzaamheden, draait Charlenes leven naar eigen zeggen vooral om haar zevenjarige tweeling, prins Jacques en prinses Gabriella. “Ze hebben het druk met al hun activiteiten, zoals zeilen, een cursus over het zeemilieu en hun beginnerslessen in duiken en reddingszwemmen”, vertelt Charlene. “Ik denk dat het belangrijk is dat ze op jonge leeftijd beseffen dat ons milieu kwetsbaar is en dat het nodig is om het te respecteren en te beschermen door middel van kleine handelingen.”

Wist je dat koningin Máxima en prinses Charlene van Monaco verrassend veel met elkaar gemeen hebben?

Bron: News24

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden