Prinses Sofia straalt in oranje jurk: maar was deze niet voor Máxima bedoeld? Beeld BrunoPress
Prinses Sofia straalt in oranje jurk: maar was deze niet voor Máxima bedoeld?Beeld BrunoPress

Prinses Sofia straalt in oranje jurk: maar was deze niet voor Máxima bedoeld?

Op zaterdag 10 december werden de Nobelprijzen uitgereikt in Zweden. Een dag later waren de winnaars welkom in het Koninklijk Paleis voor een diner. Prinses Sofia was van de partij en droeg een opvallende jurk.

Tara StokdijkBrunoPress

Zo’n koninklijk diner voor de Nobelprijswinnaars is gebruikelijk, maar kon voorgaande jaren niet doorgaan vanwege corona. Daarom waren dit jaar ook de winnaars van 2020 en 2021 uitgenodigd. Zij mochten chic tafelen met de Zweedse royals.

Sofia ging voor knaloranje japon

Het altijd prachtige paar prins Carl Philip en zijn vrouw prinses Sofia zagen eruit om door een ringetje te halen. Met de look van Sofia was iets bijzonders aan de hand: zij droeg een knaloranje japon met witte onderkant.

De Máxima-jurk

De japon werd ontworpen door Lilli Jahilo. Niet alleen heeft de jurk onze nationale kleur gekregen, de ontwerper heeft de jurk ook ‘Máxima’ genoemd. Had de ontwerper deze jurk stiekem voor koningin Máxima bedoeld, vraagt ModekoninginMáxima zich af. Dat prinses Sofia ’m draagt, is overigens geen minder grote eer, natuurlijk.

Ontwerper uit Estland

Het lijkt erop dat prinses Sofia een goede reden had om juist dit moment voor de jurk te kiezen. Lilli Jahilo is een ontwerper uit Estland. Dit jaar won er voor het eerst iemand met Estlandse roots een Nobelprijs, namelijk de Zweedse arts en bioloog Svante Pääbo. Hij won de Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde en zat tijdens het diner naast prinses Sofia aan tafel.

Huwelijkstiara

Nog een opvallend detail: prinses Sofia droeg zowel op zaterdag- als zondagavond haar huwelijkstiara. Op zondagavond prijkten er parels op, terwijl er zaterdag nog aquamarijnen op zaten. De tiara is dus in heel korte tijd aangepast.

Prinses Sofia en prins Carl Philip waren op 11 december aanwezig bij het diner in het Koninklijk Paleis.  Beeld BrunoPress/Abaca Press
Prinses Sofia en prins Carl Philip waren op 11 december aanwezig bij het diner in het Koninklijk Paleis.Beeld BrunoPress/Abaca Press
Het diner werd georganiseerd voor de Nobelprijswinnaars van 2020, 2021 en 2022.  Beeld BrunoPress/Abaca Press
Het diner werd georganiseerd voor de Nobelprijswinnaars van 2020, 2021 en 2022.Beeld BrunoPress/Abaca Press
Sofia droeg een oranje japon, die opvallend genoeg de naam ‘Máxima’ draagt. Beeld BrunoPress/Abaca Press
Sofia droeg een oranje japon, die opvallend genoeg de naam ‘Máxima’ draagt.Beeld BrunoPress/Abaca Press

Wat zijn ze toch een knap stel, hè? Want naast Sofia mag ook haar man Carl Philip er zeker wezen:

Bron: Modekoningin Máxima

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden