Queen Elizabeth Beeld Getty Images
Queen ElizabethBeeld Getty Images

Queen Elizabeth zit helemaal alleen in de kapel tijdens begrafenis prins Philip

De Britse koninklijke familie nam vandaag afscheid van hun man, vader en opa. De begrafenis van prins Philip vond vanwege de huidige coronamaatregelen plaats in kleine kring.

RedactieGetty Images

Prins Philip had zijn eigen begrafenis tot in de kleinste details zelf voorbereid. Van de speciale Land Rover waarop zijn kist de St George Chapel zal inrijden tot welke muziek ten gehore wordt gebracht.

Begrafenis in kleine kring

Vanwege de coronamaatregelen zijn er slechts dertig mensen aanwezig bij de uitvaart. De gasten bestaan voornamelijk uit de directe familie van de prins. Het inkorten van de gastenlijst zal voor koningin Elizabeth geen makkelijke opgave zijn geweest, want volgens The Times was er voor corona al een voorlopige gastenlijst opgesteld met zo’n 800 genodigden.

Eigen vlag

De kist is door militairen op een door Philip ontworpen Land Rover getild. Over zijn kist is zijn eigen vlag gedrapeerd. Op die vlag staan verschillende elementen uit zijn leven: zijn Deense en Griekse herkomst, het trouwen met koningin Elizabeth en het kasteel in Edinburgh, naar zijn titel. Ook werden zijn militaire pet en zijn zwaard op de kist gelegd.

De auto reed vervolgens stapvoets naar de kapel. In een auto erachter zat zijn vrouw, koningin Elizabeth. Voor haar liepen onder anderen prins Charles, prinses Anne, prins Edward, prins Andrew, prins William en prins Harry. Vlak voor het begin van de ceremonie werd in heel het Verenigd Koninkrijk een minuut stilte gehouden.

In haar eentje

Tijdens de ceremonie in de St George’s Chapel zat koningin Elizabeth helemaal alleen. Niemand van haar dierbaren zat naast haar. Verder droeg ze een mondkapje. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de strenge coronamaatregelen. De andere familieleden zaten allemaal bij hun eigen gezin, op twee meter afstand van andere gezinnen.

Bron: NOS. Beeld: Getty Images

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden