Spaanse prinsessen stelen de show op koninklijke kerstkaart. Beeld Getty Images
Spaanse prinsessen stelen de show op koninklijke kerstkaart.Beeld Getty Images

Spaanse prinsessen stelen de show op koninklijke kerstkaart

Voor iedereen die ’m niet in de brievenbus heeft gehad, doen de Spaanse royals hun koninklijke kerstkaart op de Instagram-post. Dit keer poseren prinsessendochters Leonor en Sofia innig voor een herfstachtig decor in hun achtertuin.

Milou WindhorstGetty Images

Waarom koning Felipe en koningin Letizia dit jaar zelf niet op de foto staan, is niet bekend. Wel is het al eens eerder voorgekomen dat hun dochters als enige op de kerstkaart prijken. Dat gebeurde voor het laatst in 2020.

Saillant detail

Op de foto slaat Leonor haar armen om haar zusje Sofia heen. Beiden zijn grotendeels in het wit gekleed en dragen daarnaast een grote glimlach. Als locatie voor de kerstkaart is gekozen voor de tuinen van het met kleurrijke herfstbladeren omgeven Zarzuela-paleis in Madrid.

Saillant detail over deze koninklijke residentie: ook na de troonafstand in 2014 bleef de vorige koning van Spanje, Juan Carlos, er met zijn vrouw Sophia wonen – tótdat die eerste zich op aandringen van de huidige vorst door een fors corruptieschandaal (iets met honderd miljoen dollar aan smeergeld, een handje minnaressen en mogelijk wat buitenechtelijke kinderen) genoodzaakt voelde om niet alleen het paleis, maar ook Spanje te verlaten. Zijn vrouw had het er nog altijd prima naar haar zin en bleef.

Persoonlijke boodschap

Terug naar de kaart: daarop is tevens een persoonlijke boodschap, plus de handtekeningen van het hele gezin, te vinden. “Prettig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar. Met veel liefde en onze beste wensen”, luidt hun boodschap. Bekijk ’m hieronder:

Bron: Instagram

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden