Wat een plaatje: deze nieuwe foto’s van de Deense royal family wil je zien Beeld Getty Images
Wat een plaatje: deze nieuwe foto’s van de Deense royal family wil je zienBeeld Getty Images

Wat een plaatje: Deens koningshuis deelt nieuwe foto’s van bijzonder moment voor de royal family

Het Deense koningshuis heeft nieuwe foto’s van de royal family gedeeld, ter ere van een speciale gelegenheid. Prinses Isabella van Denemarken is zaterdag officieel bevestigd tot lid van de Evangelisch-Lutherse kerk. De confirmatie van de 15-jarige prinses leverde een aantal mooie koninklijke kiekjes op.

Ismay GijsenGetty Images

Eerder dit jaar kwamen er ook al nieuwe foto’s naar buiten van het Deense kroonprinselijk paar en hun vier kinderen.

Familiefoto’s Deens koningshuis

Na de confirmatie werden er officiële familiefoto’s gemaakt met het gezin en met Isabella’s peetouders. Zo zien we op de foto koningin Mathilde van België, de peetmoeder van prinses Isabella. Naast koningin Mathilde staat prinses Alexia van Griekenland en Denemarken. Zij is de nicht van kroonprins Frederik. Verder staan ook de andere vier peetouders van de Deense prinses op de foto.

Paleiskapel

De confirmatie van prinses Isabella vond zaterdag plaats in de kapel van Fredensborg Slot. Dat is ook de plek waar de prinses werd gedoopt en waar ook haar haar broer Christian, vader Frederik én oma Margrethe werden geconfirmeerd. Sterker nog: de paleiskapel wordt door de Deense familie al meer dan honderd jaar gebruikt voor kerkelijke activiteiten.

In de Lutherse kerk is de confirmatie een belangrijke dag voor jonge mensen. Op deze dag zeg je ‘ja’ tegen het geloof in Jezus Christus. Dit wordt nauwgezet voorbereid met een priester, de andere kinderen en de ouders.

Broers en zussen

Isabella is het tweede kind van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary. De jonge prinses heeft een 16-jarige broer genaamd Christian en een jonger broer en zus, de 11-jarige tweeling Vincent en Josephine.

Koningin Margrethe heeft deze eeuwenoude traditie verbroken:

Bron: Blauw Bloed

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden