Zien: Deense royals schitteren op nieuwe portretfoto's Beeld Brunopress/Bernard Ruebsamen
Zien: Deense royals schitteren op nieuwe portretfoto'sBeeld Brunopress/Bernard Ruebsamen

Zien: Deense royals schitteren op nieuwe portretfoto's

Het was een rumoerig jaar voor de Deense koninklijke familie. Net als prins Harry en William, was er bij de broers Frederik en Joachim sprake van een ruzie over titels. Desondanks sluit de familie 2022 af met een stijlvolle nieuwe foto, waarbij vooral de tiara’s van de prinsessen opvallen.

Leonie CollombonBrunopress/Bernard Ruebsamen

Het einde van het jaar is voor de Deense royals een goede reden om nieuwe portretfoto’s naar buiten te brengen. Het Deense Hof deelt er niet één, maar twee: op de eerste foto is koningin Margrethe te zien met haar beide zoons en schoondochters. Een bijzonder portret volgens royaltykenner Josine Droogendijk, want zij vertelt dat de broers het afgelopen jaar publiekelijk vochten om hun titels. Dat ze nu toch samen op de foto staan, lijkt een teken van verbroedering te zijn.

Nieuwe portretfoto's Deense royals Beeld Het Deense Hof
Nieuwe portretfoto's Deense royalsBeeld Het Deense Hof

Op de tweede foto zijn enkel koningin Margrethe en de troonopvolgers te zien: prins Frederik en prinses Mary. En zoals dat gaat met royal portretten, gaat alle aandacht op deze foto naar prinses Mary’s jurk. Ze trok voor de gelegenheid een oude bekende aan: eerder droeg ze dit exemplaar tijdens het jubileum van de koningin, in september van dit jaar. Hoewel de creatie oorspronkelijk uit handen van ontwerper Jesper Høvring komt, paste Mary de jurk naar eigen smaak aan. Ze liet het item strapless maken en naaide er een laag zwart kant overheen. Met de sprankelende tiara op haar hoofd lijkt de jurk als nieuw.

Nieuwe portretfoto's Deense royals Beeld Het Deense Hof
Nieuwe portretfoto's Deense royalsBeeld Het Deense Hof

Koningin Margrethe draagt op haar beurt een ijsblauwe fluwelen jurk die bezaaid is met koninklijke versiersels en onderscheidingen. De tiara die op haar hoofd prijkt, is een stuk subtieler dan Mary’s exemplaar, maar staat haar prachtig.

Bron: Modekoningin Máxima

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden