Mamma Mia! Ontvang tot € 20,- voordeel per kaart t/m 31 mei

Zoek binnen:

10 ideeën met een blikje tonijn

1. Vitello tonnato
Pureer 150 g uitgelekte tonijn op olie met 2 ansjovisfilets en 1-2 el kappertjes. Voeg 4-5 el mayonaise, 3-4 el crème fraîche, zout, peper en citroensap toe. Serveer de saus bij plakjes gebraden kalfs-, of varkensfricandeau.

2. In een salade

Meng 3 hardgekookte eieren in partjes, 1 blikje tonijn op olie in stukjes, 5 zure augurkjes in stukjes en 1 avocado in stukjes. Roer er een dressing door van 3 el olijfolie, 1?2-1 el citroensap, zout, peper, 50 g fijngesneden zwarte olijven en 3-4 el fijngesneden kruiden (bladpeterselie, bieslook en basilicum).

3. Hartige cake
Roer 220 g bloem, 1 zakje gedroogde gist, 4 eieren, 1 dl olijfolie en 1 dl droge witte wijn tot een glad beslag. Voeg 1 blikje tonijn op olie in stukjes, 100 g stukjes zwarte olijven en 5 el fijngesneden kruiden (bladpeterselie en bieslook) toe. Schenk het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake 35-45 min. in een voorverwarmde oven op 180°C.

4. Kruidig dipje

Pureer 1 blikje tonijn op water samen met 5 gedroogde tomaatjes en 3 el Griekse yoghurt. Breng op smaak met zout, peper, 2 el fijngesneden bladpeterselie en 1 fijngesneden sjalotje. Serveer de dip met rauwe groenten als radijsjes, worteltjes, bleekselderij, venkel en paprika.

5. Met witte bonen

Voor 4 personen: spoel 2 blikken Italiaanse witte bonen onder stromend water en laat ze goed uitlekken. Meng de bonen met 200 g uitgelekte tonijn op olie in stukjes, zout, peper, 2-3 el fijn­gesneden bladpeterselie en 2-4 el olijfolie. Garneer met ringen rode ui.

Advertentie

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking.


De overige recepten kunt u vinden in Libelle 48 op pagina 34

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien