Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Eet smakelijk: 3 hele goede reden om wat vaker zuurkool te eten

Zuurkool eten we graag in een stamppot met uitgebakken spekjes, een lel jus en voor de liefhebber een dot appelmoes. Het kan echter geen kwaad om ook eens zuurkool te eten zonder de stamp. 

Zuurkool an sich is namelijk hartstikke gezond.

Advertentie

Dit zijn de 3 belangrijkste gezondheidsvoordelen:

1. Het is een geweldige bron van probiotica

Gevoelige darmen? Dan ben je enorm gebaat bij probiotica. En ook als je niet per se regelmatig last hebt van je darmen kan het geen kwaad wat vaker probiotica toe te voegen aan je dieet. Deens onderzoek toont aan dat patiënten met het prikkelbare darm syndroom veel minder last hebben van de symptomen als ze zuurkool eten.

2. Het zit vol vezels

Vezels helpen bij de spijsvertering, houden de bloedsuiker in balans en kunnen het cholesterol verlagen. Vooral zuurkool blijkt in dat laatste geval enorm effectief. Voeding met vezels houdt je daarnaast langer verzadigd, wat er weer voor zorgt dat je niet teveel eet.

3. Het draagt bij aan de gezondheid van het brein

Het brein staat direct in contact met je darmen: wat er gebeurt in je brein heeft meteen effect op je darmen en andersom. Buikpijn kan ervoor zorgen dat je ook mentaal niet helemaal happy bent en iedereen kent de knoop in je maag wanneer je je zorgen maakt. Darmproblemen kunnen dus de oorzaak of het gevolg zijn van niet lekker in je vel zitten. Er is nog meer onderzoek nodig, maar de eerste resultaten laten zien dat voeding met probiotica het geheugen verbeter, cognitieve functies ondersteunt en ook stress kan verlichten. Het proberen waard.

Slank het voorjaar in? De nieuwste Libelle Lekker staat vol inspiratie: 

Libelle Lekker
Libelle Lekker
4,99

Bron: Pure wow. Beeld: iStock

Lees meer

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien