Dagje wellness: van 33,50 voor 12,95 >

3x gezonde lunch recepten

Genoeg van die bruine boterham met kaas tijdens de lunch? Maar geen inspiratie voor gezonde broodvervangers? Geen paniek. Libelle heeft 3 lekkere én gezonde lunch recepten verzameld. 

Quinoa salade

De caprese quinoa salade is een goede broodvervanger voor tijdens de lunch. Het zorgt ervoor dat je energiepeil flink omhoog gaat en voorkomt een dip die vaak na de lunch wordt ervaren. Dit recept is makkelijk te maken en ook nog eens erg lekker.

Dit heb je nodig:

Voor 2 personen

  • 50 – 75 gram quinoa
  • 200 gram buffelmozzarella
  • 200 gram cherry tomaatjes
  • 6 – 8 verse basilicum blaadjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Balsamico azijn
  • Zout
  • Peper

Zo maak je het:

1. Kook de quinoa zoals op de verpakking vermeld staat.
De quinoa is gaar als er een wit randje om de bolletjes ontstaat.

2. Laat de quinoa iets afkoelen. Breng het vervolgens op smaak met peper, zout en olijfolie.

3. Snijd de cherry tomaatjes door de helft en snijd de mozzarella in stukjes. Meng beide door de quinoa.

4. Voeg de basilicum blaadjes toe. En meng het geheel.

5. Maak de quinoa af met de balsamico azijn.

Eet smakelijk!

quinoa

Omelet wrap

Een ander alternatief voor brood is de omelet wrap zalm. Een makkelijk recept waar je eindeloos mee kunt variëren. Doordat de wrap van omelet gemaakt is, vult het ontzettend goed. Zo kom je de dag door zonder heel de tijd honger te hebben.

Dit heb je nodig:

Voor 2 wraps

Omelet

  • 3 eieren
  • Verse bieslook
  • Zout
  • Peper

Overige ingrediënten

  • Gerookte zalm
  • Rucola
  • Komkommer
  • Avocado
  • Cherry tomaatjes
  • (Kokos) olie

Kies de hoeveelheid van alle ingrediënten zelf.

Tip: je kunt de wrap met van alles beleggen. Kies ingrediënten die je zelf lekker vindt.

Zo maak je het:

1. Klop de eieren luchtig op in een kom. Breng het op smaak met de verse bieslook, zout en peper.

2. Bak in een verwarmde koekenpan de 2 omeletten van ei. Bak ze aan beide kanten goed. En laat de omeletten afkoelen.

3. Beleg de afgekoelde omelet wraps met de ingrediënten.

4. Rol de wrap voorzichtig op.

Smullen maar!

omelet-wrap

Havermout pannenkoekjes

Met deze overheerlijke havermout pannenkoekjes verwen je jezelf pas echt tijdens de lunch. Moeilijk is het recept niet, want de basisingrediënten zijn: havermout, ei en banaan.

Dit heb je nodig

Voor 5 pannenkoekjes

  • 35 gram havermoutvlokken
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • Plantaardige melk (sojamelk, amandelmelk, havermelk)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel kaneel
  • Zout
  • (Kokos) olie

Zo maak je het:

1. Vermaal de havermoutvlokken in de keukenmachine zodat er havermoutmeel ontstaat.

2. Voeg de banaan, een losgeklopt ei, het bakpoeder, de honing, de kaneel en het zout toe aan de havermoutmeel. Mix het geheel in de keukenmachine.

3. Voeg de plantaardige melk toe zodat het beslag dunner wordt.
Het beslag hoeft niet zo dun als normaal pannenkoekenbeslag te zijn.

4. Bak het beslag in een verhitte koekenpan. Draai de pannenkoekjes voorzichtig om zodra er aan één kant bovenop belletjes ontstaan.

Tip: bestrooi de pannenkoekjes met frambozen, blauwe bessen en kokosschaafsel.

Eet lekker!

pannenkoeken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron beeld: Pinterest

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien