Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

3x ultragroen Salade met appels en courgette

Hoofdgerecht voor 4 personen

 • 2 grannysmithappels, ongeschild, in plakjes
 • 1 dunne courgette, ongeschild, in plakjes
 • 1 krop ijsbergsla, in plakken
 • 150 g pecorino, in plakken
 • 1-2 witte uien, in flinterdunne ringen
 • 40 g rijstebloem
 • frituurolie
 • 2 tl geraspte limoenschil
 • 1-1½ el limoensap
 • 4 el olijfolie zout, peper

Bereidingswijze:

Advertentie

 1. Stapel appel, courgette, sla en kaas speels op, een beetje om en om.
 2. Bestuif de uiringen met rijstebloem en bak ze goudgeel in hete frituur-olie op 175°C.
 3. Laat ze op keuken-papier uitlekken.
 4. Meng voor de dressing limoenschil en -sap, olie en zout en peper naar smaak, druppel deze over de salade.
 5. Garneer met uiringen.

Bereiden: circa 25 min. Circa 410 kcal p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Carlo Boszhard is op zoek naar vrijgezelle mannen voor nieuw seizoen 'Married at first sight'

De laatste aflevering van Married at first sight is nog maar net uitgezonden, of presentator Carlo Boszhard is alweer op zoek naar nieuwe kandidaten. Maar hij loopt nu al tegen één probleem aan: er zijn meer vrouwen dan mannen die blind in het huwelijksbootje willen stappen. Dat vertelt Carlo in Jinek. 

Het is een knotsgek avontuur, maar veel mensen durven de sprong in het diepe te wagen. Al zes seizoenen lang is Married at first sight een ongekend succes, maar het is voor de experts moeilijk om matches te maken als te weinig mannen zich aan het programma durven te wagen.

Advertentie

Mannen gezocht voor Married at first sight

Carlo vertelt dat veel dames teleurgesteld moeten worden als de experts hen het slechte nieuws vertellen. Voor het afgelopen seizoen schreven al 1.500 dappere mensen zich in, maar het nieuwe seizoen kan minstens zoveel kandidaten gebruiken.

Ken je nog een leuke buur, vriend of neef die op zoek is naar de ware liefde en gelooft in de wetenschap achter het experiment? Schroom dan niet om hem het aanmeldformulier (zie hier) onder de neus te schuiven. Wie weet ben je dan wel mede verantwoordelijk voor een geslaagd liefdesavontuur.

Lees ook:
Zó worden de matches in ‘Married at first sight’ gemaakt

Hoe gaat het met de koppels van seizoen 6?

Het zesde seizoen van Married at first sight is helaas niet geëindigd waar je als kijker op hoopt. Uiteindelijk eindigde ieder huwelijk in een scheiding. Lars en Lizzy, Rein en Danny, Bert en Suzan en Mick en Daisy gooiden tijdens de laatste ceremonie de handdoek in de ring.

Na de opnames gaven ook Monique en Aron en Freddy en Sylvia er de brui aan. Beide koppels hebben nog steeds contact met hun ex-partner. Zo vertelt Aron dat hij het huwelijk met Monique heeft omgezet in vriendschap. Sylvia wil op haar beurt Freddy niet opzadelen met haar ziekte (er is longkanker bij haar geconstateerd, red.). “Het heeft me door mijn ellendigste periode heen geholpen. Dertig bestralingen verder en nog een heleboel chemokuren. Toch kon ik van de ervaring genieten”, vertelt ze desondanks in Jinek. 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: RTL/NT Visuals

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Partij Kiezen met Libelle: het fotoalbum van Kees van der Staaij (SGP)

Op 17 maart mogen we weer stemmen. Om in de sfeer te komen, geven we je de komende tijd een beeld van de mens áchter de politicus. Deze keer: Kees van der Staaij (SGP).

We kennen Cornelis Gerrit van der Staaij (52) als politicus, maar wie is hij als mens? Hoe was zijn jeugd, wie zijn zijn dierbaren? Libelle zocht het voor je uit.

Advertentie

5 feitjes over Kees van der Staaij

Gezin: Getrouwd met Marlies, twee kinderen: Michaël (20) en Camila (17)
Opleiding: Rechten in Leiden
Favoriete muziek: Klassiek, vooral fan van Bach
Vakantieland: Italië
Gerecht: Erwtensoep

Fotoalbum

Kees was een blije baby, en dat is ook wel te zien op deze foto. Hij noemt het zelf een foto ‘waarvan alle ouders vroeger dachten dat het een unieke was’. Of Kees inmiddels minder vrolijk is? Nee hoor, je zult hem naar eigen zeggen niet snel betrappen op een ochtendhumeur.

politicus - Kees baby

Toen Kees opgroeide had hij een hobby: vissen. Die vissen wilden echter niet altijd bijten. De politicus is zelfs een keer met de vis van een ander op de foto gegaan, omdat het hem écht niet lukte om er eentje te vangen.

Politicus - Kees van der Staaij als jochie

Wie denkt dat Kees niet van een uitdaging houdt, heeft het mis. Hier zie je een foto van hem terwijl hij de krant leest op het dak van zijn ouderlijk huis. “Mijn ouders woonden in Rhenen. Ik had een kamer op zolder en wilde op het dak genieten van mijn krant en het mooie uitzicht over Veenendaal.” Kees’ ouders waren hier natuurlijk minder blij mee.

Politicus - Kees vd Staaij op dak

Kees was al vroeg geïnteresseerd in de politiek. Toen hij twintig jaar in de Kamer zat, plaatsten zijn medewerkers deze foto van hem op Twitter. “Kamerleden rouleren tegenwoordig zo snel. Ik gun jonge mensen de tijd om zich te ontwikkelen.”

Politicus - Kees als jong kamerlid

De politicus heeft niet alleen ervaring opgedaan in de Kamer, hij is ook in dienst geweest. “In dienst leerde ik dat er telkens weer nieuwe energie komt, precies op het moment dat je denkt: ik kán niet meer! Ook was het bijzonder om intensief contact te hebben met al die verschillende mensen uit alle lagen van de samenleving.”

Politicus - Kees in dienst

Een kiekje uit de Kamer: hier zie je de politicus een voorstel van LPF verdedigen in de Eerste Kamer. “Mat Herben van de LPF had een initiatiefvoorstel ingediend om geen bevoegdheden over te dragen aan de EU. Wij namen dat voorstel over, hij zei: ‘De SGP zal altijd in de Kamer blijven, ook als de LPF verdwijnt.’ Dat klopte, zij verdwenen en dus sta ik op deze foto het voorstel te verdedigen in de Eerste Kamer.”

Politicus - Kees dient voorstel in

Hier zie je een aandoenlijke foto van de kinderen van Kees. Zij komen uit Colombia en zijn geadopteerd door Kees en zijn vrouw Marlies. “Hier zijn we er voor Camila, Michaël mochten we twee jaar eerder adopteren.”

Politicus - Kinderen Kees

Kees en Marlies zijn dit jaar 27 jaar getrouwd. Ze leerden elkaar kennen via de studentenvereniging. “Samen met haar broer zat ik in het bestuur en zo kwam ik haar tegen. In 2019 waren we 25 jaar getrouwd. We zijn dat jaar als gezin op vakantie geweest in Israël.” Dat waardeerde de politicus enorm, want nu zijn kinderen ouder zijn is het niet meer zo vanzelfsprekend dat ze meegaan op vakantie.

Politicus - gezinsfoto Van der Staaij

We blijven even in de sferen van Israël. Kees betreurt het dat een Israëlisch restaurant in Amsterdam meerdere keren belaagd is geweest. “Ik vind dat je moet kunnen uitkomen voor wie je bent, zonder dat het aanleiding geeft tot geweld.”

Politicus - Kees hijst vlag

Kees is niet alleen een politicus die staat voor wat hij belangrijk vindt, hij is ook behoorlijk creatief. Tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen in 2019 was hij de tiende spreker. Hoe je dan nog een beetje de aandacht weet te trekken? Juist, door een schilderij mee te nemen. “Dit schilderij van Rembrandt verbeeldt voor mij de genade die onze samenleving nodig heeft.”

Politicus - Kees APB

Partij Kiezen met Libelle… Columniste Ebru Umar legde de politicus de vragen voor. Wordt het ja? Of wordt het nee? De pingpongbatjes geven het antwoord.

Nog geen idee wat je gaat stemmen?

Doe de Libelle Kieswijzer.


1

Tekst: Ebru Umar. Beeld: privé.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Net zo'n knappe kop als haar vader: dit is de dochter van Diederik Gommers

De coronacrisis maakte hem in één klap de bekendste ic-arts van Nederland: Diederik Gommers (57). Hij werkt al jaren als ‘baas’ van de intensive care, maar is naast intensivist ook vader. Wat weten we over de enige dochter van Diederik Gommers?

Samen met dochter Sophie gaf Gommers in juli 2020 een duo-interview aan De VolkskrantSophie, toen net afgestudeerd, bezit net als haar vader een knappe kop. Ze heeft een universitair masterdiploma op zak en spreekt haar talen: naast Nederlands en Engels redt ze zich ook in het Frans en Chinees.

Advertentie

Dochter van Diederik Gommers

Sophie studeerde summa cum laude af en werkt bij een grote internationale organisatie op het gebied van financiële en zakelijke dienstverlening: op carrièregebied gaat het Sophie goed af. Maar ze is ook een echt familiemens.

Geplaatst door Sophie Gommers op Zondag 11 augustus 2019

Ieder weekend kwam ze nog gewoon thuis bij haar ouders in het dorp Wijngaarden, vertelde ze de krant. “‘Wij zijn echt van het borrelen, hè?” zegt Diederik. “Als ik thuiskom, roep ik altijd: borrelen! Dan komt iedereen.” Sophie: “Dan vertelt iedereen z’n verhaal. Telefoon aan de kant, geen mails beantwoorden. Gewoon luisteren en vertellen.”

Geplaatst door Sophie Gommers op Dinsdag 2 oktober 2018

 

Lees ook:
Herken jij hem? Zó zag Diederik Gommers er vroeger uit

Twee zoons

Behalve een dochter heeft de ic-arts twee zoons: Luc van 21 en Freek van 18 jaar.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

1

Beeld: ANP

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien

Winkelen op afspraak: wat zijn de regels en welke winkels doen (niet) mee?

Winkels krijgen er naast de optie van click & collect vanaf 3 maart nog een versoepeling bij. Mensen mogen op afspraak binnen komen winkelen. Een soort private shopping, maar onder strikte voorwaarden. Wat zijn die regels precies? En welke winkels doen er (niet) aan mee? 

Als je nu al droomt van minimaal 10 minuten een Ikea of Action bijna voor jezelf hebben, lees dan vooral even verder.

Advertentie

Regels bij winkelen op afspraak

We mogen vanaf woensdag 3 maart op afspraak winkelen bij niet-essentiële winkels. Denk aan kledingwinkels, meubelzaken, budgetketens, boekenhandels en tuincentra. Een bezoekje aan zo’n winkel mag straks maar wel met déze regels:

 • je maakt minstens 4 uur van tevoren een afspraak, online of telefonisch
 • je komt in je eentje
 • je mag minimaal 10 minuten winkelen. Er geldt geen algemeen maximum, dit hangt af van het tijdslot dat je van de winkel krijgt
 • er mogen maximaal twee mensen tegelijk per verdieping zijn. Met het oog op het minimale tijdslot van 10 minuten, kan een zaak met één verdieping in theorie dus maximaal 12 klanten per uur ontvangen. Een winkel met drie verdiepingen 36.
 • je draagt een mondkapje tijdens je bezoek
 • je houdt 1,5 meter afstand

Grote winkels twijfelen

Waar het voor de klanten en kleine ondernemers misschien een fantastische uitkomst is voor nu, balen grotere ketens juist een beetje. Voor winkels met honderden tot duizenden vierkante meters oppervlakte is maximaal twee personen tegelijk ontvangen namelijk bepaald niet lucratief. Ze halen het er eigenlijk niet uit ten opzichte van het personeel en de energie die betaald moeten worden voor het pand.

Bovendien heb je in veel van die grote panden aan 10 minuten lang niet genoeg om door de winkel te struinen. Hoe minder tijd over, hoe minder bezoeken en dus ook hoe minder opbrengsten. Het liefst zouden die grotere ketens een x-aantal personen per vierkante meter willen ontvangen. Maar voorlopig moeten ze het met de bovengenoemde regels doen. Daarom maken ook niet alle winkels gebruik van de optie.

Bij welke winkels kun je vanaf 3 maart wel/niet winkelen op afspraak?

Droomde jij er al van om bijna in je eentje door Ikea te struinen? Helaas: de woonketen heeft inmiddels laten weten het bij click & collect te houden. Wel is er de optie om langs te komen als je gebruik maakt van de online planservice voor bijvoorbeeld een keuken. Als je zo’n grote aankoop maakt, wil je het product en materiaal namelijk vast wel in het echt bekijken, onder begeleiding van een medewerker.

De Bijenkorf houdt de deuren voorlopig helemaal gesloten. Maar wil je graag nieuwe planten en bloemen in huis halen, dan heeft Intratuin wél goed nieuws: daar wordt winkelen op afspraak mogelijk, laat de directeur weten aan NOS. “Want je moet alles aangrijpen wat je kunt aangrijpen. (…) Maar het wordt een trieste bedoening.” Ook Blokker gooit de deuren per 3 maart open.

De HemaAction, Praxis en C&A geven aan nog aan het puzzelen te zijn over het winkelen op afspraak, maar zijn dus wel van plan om het mogelijk te maken. Net als ketens va De Mandemakers Groep (DMG), waar winkels als Keuken Kampioen en Piet Klerkx onder vallen. “Het vraagt om een hele goede digitale voorbereiding waarbij al keuzes zijn gemaakt en zaken zijn opgemeten”, omschrijft DMG-directeur Robert Coppens tegenover RTL Nieuws. “We hebben dan online al frontjes of stoffen laten zien. In 10 minuten kan de klant dan in de winkel de definitieve keuzes maken. Dat is makkelijker dan alles online doen.”

Ben jij benieuwd of de winkel waar jij graag naartoe wilt per 3 maart te bezoeken is? Kijk dan op de site of social media van de betreffende winkel of – heel old school – bel ze gewoon even.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

1

Bron: Rijksoverheid, NOS, de Volkskrant, RTL Nieuws. Beeld: Getty Images.

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien