Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

3 manieren om de lekkerste knapperige bacon te bakken

Eerlijk is eerlijk: bijna alles wordt een stuk lekkerder met een paar plakjes knapperige bacon. Door een ouderwetse stamppot, bij een hamburger of zelfs bij zoete pancakes met stroop: het is allemaal om je vingers bij af te likken. Maar hoe bereid je het nou het allerlekkerst?

1. Spetter, spatter, spater
Het klinkt misschien als een vreemde tip, maar toch is het écht een aanrader: bacon bakken in een laagje water! Je pakt een koekenpan en legt de baconreepjes hierin. Vervolgens giet je er een laag water overheen, totdat de spekjes onder water staan. Als je nu begint met het bakken van het spek, zal het water verdampen, waardoor de bacon niet blijft plakken en juist lekker knapperig wordt.

Advertentie

2. More is more
Hoe meer bacon, hoe beter! Bak de bacon daarom eens gaar in de oven. Verspreid hiervoor de plakjes spek over een bakplaat, zonder bakpapier. Gaar de bacon vervolgens in de oven totdat deze lekker knapperig is. En ja, dat wordt het zéker wanneer je de oventechniek gebruikt. Wat extra fijn is bij deze methode: je hoeft de plakjes niet om te draaien. Gewoon even geduld hebben en aanvallen dus!

3. In een handomdraai
Wie trek heeft, wil natuurlijk liever niet te lang wachten. Daarom hierbij een lekkere ‘luie’ tip, waarmee je de allerkrokantste bacon van het land krijgt. Leg hiervoor reepjes spek op een bord en zet dit één minuut in de magnetron. Éxtra crispy bacon in een handomdraai!

Zijn je baconreepjes iets te vet geworden tijdens het bakken? Met deze truc los je het op:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Elle Eten. Beeld: iStock.

Memoires van een Maîtresse – Deel 39: “Misschien kun jij maar beter gaan”

memoires

Premium

Blijkbaar moet Sabine de trossen losgooien als het op geduld aankomt. De Kapitein doet uiterst vaag over hoe hun relatie nu verdergaat en haar telefoon is nog steeds in handen van Erik de IT-man.

Wanneer ik terugkom van de markt, staat mijn woonkamer bomvol mannen. Vandaag verhuist Thijs. Hij heeft een mooi appartement gevonden, 2 straten verderop. Het voelt ongemakkelijk, met mijn bloemen in mijn hand en al die grote beren die zich ook geen houding weten te geven. “Iemand koffie?” roep ik, maar uit de mokken die zij schalks in de lucht houden, weet ik dat mijn vraag m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien