Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

4 tips om je bananenbrood nóg lekkerder te maken

Veel mensen kiezen ervoor om in quarantainetijd een bananenbrood te bakken. Bananenbrood is namelijk niet alleen ontzettend lekker, het is ook nog eens supergezond! Maar hoe kun je je bananenbrood nu éxtra lekker maken?

Wij delen 4 handige tips met je.

Advertentie

1. Gebruik rijpe – maar niet té rijpe – bananen

Dat je voor bananenbrood het beste rijpe bananen kunt gebruiken, weet je waarschijnlijk wel. Maar voor hét perfecte bananenbrood is het belangrijk dat je bananen ook weer niet te rijp zijn. Gebruik dus geen bananen die helemaal donkerbruin zijn, maar gewoon bananen met een gele schil en hier en daar wat bruine spikkels.

2. Ga nauwkeurig te werk bij het afmeten en mengen

Om een smeuïge en luchtige textuur te krijgen, is het belangrijk dat de natte ingrediënten (zoals boter, eieren, melk, vanille en bananen) en de droge ingrediënten (bloem, zout, suiker en bakpoeder) goed met elkaar gemengd worden. Daarnaast is het ook belangrijk dat je alle ingrediënten ( en dan met name de bloem) goed afmeet om de goede verhoudingen aan te houden. Extra tip: laat de boter alvast op kamertemperatuur komen voordat je het met de andere ingrediënten mengt, hierdoor wordt het deeg extra luchtig.

3. Experimenteer met verschillende typen suiker en bloem

In de meeste recepten zal je een combinatie vinden van bruine en witte suiker, maar het kan geen kwaad om hier een beetje mee te experimenteren. Ben je bijvoorbeeld fan van donkerder en rijker brood? Gebruik dan net iets meer bruine suiker dan witte suiker. Hetzelfde geldt voor bloem: wit bloem is gebruikelijk, maar je kunt ook prima taartbloem gebruiken voor een lichter brood. Wil je graag wat meer voedingsstoffen in je brood? Ga dan voor meergranenbloem of een combinatie van wit bloem en tarwe.

4. Mix niet te veel

Hoewel het belangrijk is om alle ingrediënten goed te mixen, moet je ze niet ‘overmixen’. Als je het deeg te veel en te lang mengt kan het brood uiteindelijk te hard worden en dat wil je natuurlijk niet! Wanneer je de droge en natte ingrediënten met elkaar mengt kun je het beste een klein kuiltje in het midden van je droge mengsel maken en daar je natte ingrediënten in gieten. Gebruik vervolgens een spatel of lepel om de ingrediënten voorzichtig in elkaar te vouwen tot de bloem een beetje vochtig is. Zitten er nog wat klonten in je beslag? Ga ze er dan niet hardhandig uitkloppen maar probeer ze gewoon wat zachter te maken met de spatel.

Wist je trouwens dat je van bananen ook heerlijke bananenmuffins kunt maken? In deze video laten we je zien hoe:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Real Simple. Beeld: iStock

Lees meer

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien