Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

4 toetjes met verrassend weinig calorieën

Waarom kiezen voor een ongezond, calorierijk toetje als er genoeg lekkere toetjes zijn met weinig calorieën? Deze toetjes zijn heerlijk én verantwoord.

Advertentie

Toetjes met weinig calorieën

1. (Mager) yoghurtijs met fruit

Wie houdt er niet van yoghurtijs? Maak je het zelf, dan kun je het zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt. Ga je voor het eerste, dan is magere yoghurt de beste keuze. Je doet gewoon wat fruit en magere yoghurt in een blender, giet het in vormpjes en vriest het in. Zoetekauwen voegen er een lepel honing aan toe.

2. Chocolademousse

Je zou zeggen: een bommetje aan calorieën. Gelukkig is niets minder waar. Tenminste, niet als je ‘m zelf maakt. Wat heb je nodig? Een grote banaan, een rijpe avocado, een eetlepel cacaopoeder, een beetje citroensap en een scheutje melk. Begin met het pureren van de banaan en de avocado. Voeg daarna het cacaopoeder, het citroensap en de melk toe en meng het geheel goed door. Voor extra zoetigheid kun je nog wat honing toevoegen. Een eenvoudig gerecht met een bereidingstijd van maar 5 minuten.

3. Vegan banoffee pie

In voor iets nieuws? Dan is dit toetje echt iets voor jou. De bodem maak je door te beginnen met het kruimelen van 75 gram amandelen. Vervolgens voeg je 200 gram havervlokken, 60 milliliter kokosolie, 2 eetlepels siroop, 2 eetlepels water en 1 theelepel kaneel toe. Bak de bodem nu in 12 minuten goudbruin.

Maak nu de karamel. Mix zo’n 15 dadels met 2 eetlepels notenpasta, een scheut citroensap en vanille-extract tot er geen klontjes meer inzitten. Klop een pakje kokosroom op tot je slagroom hebt. Laat de bodem van de taart goed afkoelen. Leg hier plakjes banaan op, gevolgd door een laag karamel, de kokosslagroom en weer een laag bananenplakjes.

4. Raw cheesecake

Het kost wat tijd om dit toetje te maken, maar dat is het waard. De vulling is gemaakt van kokosroom en ongezouten cashewnoten, waardoor de cake niet zo ongezond is.

Om een lekker zachte, romige cakevulling te krijgen is het belangrijk de cashewnoten 10 tot 15 minuten te laten wellen in water. Vervolgens moet je ze goed laten uitlekken in een vergiet of droog deppen. Wanneer de bodem en de vegan vulling van de cheesecake gemaakt zijn komt het moeilijkste, namelijk wachten, zo’n 4 uur. Wanneer de cheesechake goed stijf is, smaakt hij het best.

Zo zie je maar, eten hoeft niet altijd ongezond te zijn om lekker te zijn.

Ook lekker:

Bron: Ilovehealth. Voedingscentrum. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien