Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

4x de lekkerste (gezonde) groentedips om zelf te maken

We zijn gek van hummus, maar even wat anders is ook wel eens lekker. Helaas zitten de groentedips uit de supermarkt vaak vol met suikers, dus daarom hier 4 heerlijke groentedips om gemakkelijk zelf te maken. 

En ze zijn nog gezond ook!

Advertentie

Zeekraalpesto

Deze groene pesto is net even anders dan je hem kent. De basis hiervan is namelijk geen basilicum, maar zeekraal. Deze zoute groente geeft de pesto een heerlijke, zilte smaak. Doe hiervoor een hand zeekraal met een scheut olijfolie in de blender. Voeg vervolgens een teen knoflook, een hand pijnboompitten en een paar blaadjes basilicum aan het geheel toe en mixen maar. Deze pesto is heerlijk met vis of op een toastje. Vind je hem iets te zout? Voeg een beetje citroensap toe om de dip wat frisser te maken.

Baba ganoush

Deze dip uit de Libanese en Syrische keuken is een echte aanrader. Hiervoor grill je een aubergine in de oven totdat het vruchtvlees helemaal zacht is. Schep het vruchtvlees uit de schil en doe het in de blender. Voeg koriander, komijn, knoflook en citroensap toe en meng alles tot een geheel. De liefhebber kan er nog een lepeltje tahin doorheen mengen. Deze dip is perfect voor op naanbrood.

Bietendip

Dit is een iets frissere dip dan de opties hierboven en doet het goed bij rauwkost maar ook bij een lekkere knapperige pita met gegrilde groenten. Voor deze dip gooi je gekookte bieten in de blender met een lepeltje olijfolie. Meng het tot een smeuïg geheel en doe er een schepje gemalen komijnzaad, een lepel Griekse yoghurt en een halve teen knoflook doorheen. Meng alles weer glad en serveer het met verkruimelde fetakaas en granaatappelpitten.

Erwtendip met munt

Deze felgroene dip bestaat vooral uit doperwten en verse kruiden. Wederom een frisse groentedip die vooral heerlijk is bij brood en een salade. Hiervoor meng je een pak (half ontdooide) diepvries doperwten met de blaadjes van 7 takjes munt en 4 takjes basilicum in de blender. Doe daar ook een beetje olijfolie bij. Besprenkel de dip vervolgens met limoensap en grove zeezout en je hebt een onwijze healthy én lekkere dip.

Zou je ook graag lekker én gezond willen snacken? Libelle’s Chanan laat je zien hoe je met een paar overgebleven appels een heerlijk, zoet tussendoortje maakt:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock. 

Lees meer

Igone de Jongh: “Door Thijs leer ik om niet in paniek te raken”

Igone de Jongh Libelle

Met haar afscheid van Het Nationale Ballet had danseres Igone de Jongh (41) een helder doel voor ogen: minder keurslijf, meer vrijheid. “Het is zo lekker om zélf mijn keuzes te kunnen maken.”

Het is een van die tropische dagen in augustus en door de straten blaast een snikhete wind, maar in het hotel waar we hebben afgesproken is het heerlijk koel. Toch vraagt danseres Igone de Jongh (41) bijna smekend: “Zullen we buiten lunchen? Het is hier zo koud! En ik ben dol op dit weer.” Dus zitten we even later aan een tafeltje langs een Amsterdamse gracht en kijken we

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien