Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

5 redenen waarom je makkelijker afvalt als je soep eet

Zo’n kom soep is niet alleen superlekker, het zorgt er ook voor dat afvallen een stuk makkelijker wordt. Hoe dat komt? Wij geven je 5 redenen.

 1. 250 ml soep bevat tot 50% van je dagelijkse behoefte aan groenten
  Een portie soep van 250 ml bevat de helft van de groenten die je dagelijks binnen moet krijgen. Handig voor iedereen die het moeilijk vindt om elke dag voldoende groente en fruit te eten. Als je elke dag een portie soep kiest als tussendoortje of voorgerecht, ben je dus al makkelijk halverwege.
 2. Soep zit boordevol vitaminen en vezels
  Als je verse soep klaarmaakt met veel groenten en kruiden, krijg je ook heel wat vezels binnen. En dat is belangrijk, want voedingsvezels hebben een positief effect op de werking van je darmen, je cholesterol en je bloedsuikerspiegel. Bovendien zorgen ze ervoor dat je je verzadigd voelt, zodat je niet snel naar (ongezonde) snacks grijpt.
 3. Soep bevat weinig calorieën
  Soep bevat superweinig calorieën. Tenminste, als je geen room gebruikt of je groenten niet aanstooft in te veel boter of olie. Pas ook op met bouillonblokjes: die bevatten heel wat verborgen calorieën en zout. Bak groenten aan in een eetlepel bakboter en kies voor zelfgemaakte of vetarme bouillon, of nog beter: maak soep zonder eerst de groente te bakken.
 4. Soep is vullend
  Hoewel je het misschien niet meteen zou denken, geeft soep een heel vullend gevoel. Eet een halfuurtje voor een maaltijd een kommetje soep, en je zal veel minder geneigd zijn je bord overvol te scheppen. Ook als tussendoortje is soep een uitstekend idee.
 5. Soep hydrateert
  Vind je het lastig om elke dag 2 liter water te drinken? Vergeet niet dat ook je kom soep meetelt! Eten en drinken tegelijk: win-win!

Meer lekkere recepten en handige keukentips? Like Libelle Lekker Nederland op Facebook en schrijf je in voor de Libelle Lekker nieuwsbrief!

Advertentie

Bron: Libelle Lekker BE. Beeld: iStock.

Joosje (39) tegen moeder Jantien (58): “Wil je mijn vader helpen zoeken?”

Joosje Jantien vader Libelle

Hecht of juist niet: de band tussen moeder & dochter is een bijzondere. Wat gebeurt er als je de tijd neemt voor een goed gesprek? Elke week praten een dochter en haar moeder over oud zeer en nieuw verdriet, over grote vreugde en dierbare momenten.

Deze week spreken we Joosje en Jantien. Joosje (39) is getrouwd met Joost, ze hebben geen kinderen. Jantien (58) is bewust ongehuwd moeder en heeft twee honden.

Dochter Joosje: "Lieve mam, allereerst dank dat je me op de wereld hebt gezet met je eigenzinnige en onafhankelijke geest."

Mo

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien