Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

5 redenen waarom je makkelijker afvalt als je soep eet

Zo’n kom soep is niet alleen superlekker, het zorgt er ook voor dat afvallen een stuk makkelijker wordt. Hoe dat komt? Wij geven je 5 redenen.

 1. 250 ml soep bevat tot 50% van je dagelijkse behoefte aan groenten
  Een portie soep van 250 ml bevat de helft van de groenten die je dagelijks binnen moet krijgen. Handig voor iedereen die het moeilijk vindt om elke dag voldoende groente en fruit te eten. Als je elke dag een portie soep kiest als tussendoortje of voorgerecht, ben je dus al makkelijk halverwege.
 2. Soep zit boordevol vitaminen en vezels
  Als je verse soep klaarmaakt met veel groenten en kruiden, krijg je ook heel wat vezels binnen. En dat is belangrijk, want voedingsvezels hebben een positief effect op de werking van je darmen, je cholesterol en je bloedsuikerspiegel. Bovendien zorgen ze ervoor dat je je verzadigd voelt, zodat je niet snel naar (ongezonde) snacks grijpt.
 3. Soep bevat weinig calorieën
  Soep bevat superweinig calorieën. Tenminste, als je geen room gebruikt of je groenten niet aanstooft in te veel boter of olie. Pas ook op met bouillonblokjes: die bevatten heel wat verborgen calorieën en zout. Bak groenten aan in een eetlepel bakboter en kies voor zelfgemaakte of vetarme bouillon, of nog beter: maak soep zonder eerst de groente te bakken.
 4. Soep is vullend
  Hoewel je het misschien niet meteen zou denken, geeft soep een heel vullend gevoel. Eet een halfuurtje voor een maaltijd een kommetje soep, en je zal veel minder geneigd zijn je bord overvol te scheppen. Ook als tussendoortje is soep een uitstekend idee.
 5. Soep hydrateert
  Vind je het lastig om elke dag 2 liter water te drinken? Vergeet niet dat ook je kom soep meetelt! Eten en drinken tegelijk: win-win!

Meer lekkere recepten en handige keukentips? Like Libelle Lekker Nederland op Facebook en schrijf je in voor de Libelle Lekker nieuwsbrief!

Advertentie

Bron: Libelle Lekker BE. Beeld: iStock.

Anouks dochter (15) durfde niet meer naar school: “Soms duwde ik haar letterlijk de deur uit”

Anouks dochter - libelle

Premium

De dochter van Anouk (49) veranderde in de brugklas van een vrolijk meisje in een angstige puber. Het werd zo erg dat ze niet meer naar school kon. “Flo bleef zitten, raakte haar vriendinnen kwijt en had nergens meer plezier in.”

Anouk: "Het ene moment zat mijn dochter Flo nog vol enthousiasme aan de keukentafel haar boeken te kaften en zich te verheugen op haar nieuwe leven op de middelbare school. Het volgende moment was er niets meer over van haar optimistische stemming. Na 2 maanden verkeerde ze in een permanente staat van paniek. Ze zeggen dat een mens 2 instinctie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien