Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Dit zijn de 5 lekkerste smaakcombinaties met pompoen

Het is september en dat betekent dat het pompoenseizoen is geopend! Heb jij ook alweer zin om deze heerlijke groente op tafel te zetten? Volgens de wetenschap is pompoen het allerlekkerst in combinatie met déze vijf verrassende smaken. 

Al lijken de combinaties soms misschien wat bijzonder.

Advertentie

Experimenteren

Soms is het best leuk om eens wat meer de experimenteren met smaken in de keuken. Maar het blijft eng. Wat als de smaken die je zo leuk bij elkaar hebt gebracht voor geen meter bij elkaar passen? Nou, daar is een oplossing op.

Trucje

Foodtech-bedrijf Foodpairing heeft namelijk een heel handig trucje waarmee je met gemak heel lekkere smaakcombinaties ontdekt. De website staat namelijk vol met wetenschappelijk onderbouwde smaakcombinaties. Het enige wat je hoeft te doen, is een ingrediënt invullen dat je graag zou gebruiken. Vervolgens gaat de website op zoek naar smaken die daar perfect bijpassen. Vaak zijn dit producten die qua smaak genoeg overlap maar ook contrast leveren bij jouw ingrediënt. Wij zochten alvast een paar spannende smaakcombinaties voor je op met pompoen die, volgens de wetenschap, helemaal perfect zouden moeten zijn. En dat zijn de volgende combinaties:

  • Pompoen en kersen
  • Pompoen en citroenolijfolie
  • Pompoen en eendenborstfilet
  • Pompoen en bacon
  • Pompoen en Zwitserse gruyère

Combinaties

De groente combineert dus heel goed met zout vlees of fruitige smaken. Het leukste is natuurlijk om al deze ingrediënten met elkaar te combineren. Probeer dan eens een salade te maken met pompoen! Hierin verwerk je in stukjes gesneden eendenborstfilet, blokjes gruyère, ontpitte kersen en krokante bacon. De salade maak je af met een dressing van citroenolijfolie. Dat zou de perfecte combinatie moeten zijn.

Minder risico

Wil je iets minder risico nemen in je gerecht? Combineer de herfstgroente dan met één of twee smaken uit het rijtje. Misschien is pompoen uit de oven met Zwitserse kaas wel iets voor jou? Of een pompoenrisotto met eendenborstfilet. En een pompoensoep met stukjes gebakken spek zou zomaar eens jouw favoriete herfstgerecht kunnen worden.

Wil je je pompoensoep eens wat creatiever serveren? Maak van de pompoen een soepkom! Hoe je dat doet, zie je in deze video. 

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Foodpairing. Beeld: iStock.

pompoen

Lees meer

Weekend bezigheid: groene kunstwerkjes achter glas

groene kunstwerkjes

Hou je van groen en doe je mee met de kamerplantentrend, maar dan wél op jouw manier? En ben je een beetje handig? Maak dan deze prachtige groene lijsten om je interieur mee op te fleuren.

groene kunstwerkjes

Dit heb je nodig voor de groene kunstwerkjes

  • •Transparante lijsten van eiken met elastiek: A5 €26,95 / A4 €39,95 / A3 €54,95  (Moebe v
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien