Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Wat een voordelen: 6 redenen om vaker broccoli te eten

Dat broccoli gezond is, hoeven we je niet te vertellen. Maar dat broccoli dít allemaal voor je doet, wist je vast nog niet.

1. Spierpijn
Verga je van de spierpijn? Eet broccoli! Een portie broccoli bevat zo’n 148% van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C. En laat vitamine C er nou voor zorgen dat je spieren zich na het sporten in een rap tempo herstellen.

Advertentie

2. Geheugen
Ook als je de laatste tijd wat vergeetachtig bent, is het een goed idee om aan de broccoli te gaan. De magnesium in broccoli houdt je geheugen scherp.

3. Darmflora
In broccoli zit een grote hoeveelheid vezels. En die vezels houden je darmflora perfect in balans.

4. Gezondheid van de man
Uit onderzoek is gebleken dat mannen die dagelijks 3 porties broccoli eten, maar liefst 41% minder kans hebben op prostaatkanker.

5. Sex
Broccoli verbetert je sexleven. Door het foliumzuur verbetert de vruchtbaarheid, heb je intensere orgasmes en het zorgt voor meer sperma.

6. Je hart
Broccoli is ook heel goed voor je hart. Het eten van broccoli stimuleert de productie van de stof thioredoxin. Deze stof beschermt je hartcellen.

Zo behoud je alle gezonde voedingsstoffen in je broccoli:

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien