Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

7 tips: zo blijven je bananen langer goed

Ken je het probleem? Je wilt lekker een banaantje pakken, maar hij is alweer helemaal bruin. Balen! Maar dan ken je vást deze tips nog niet. Hierdoor blijven ze écht veel langer goed.

1. De afplaktruc
Als je wilt zorgen dat je tros bananen niet snel overrijp raakt, kun je de bovenkant van de tros afplakken. Het gedeelte waar de bananen aan elkaar zitten, dus. Je kunt het afplakken met een stukje plastic, de bovenkant intapen of er wat aluminiumfolie omheen wikkelen. Waarom dit werkt? Fruit maakt het gas ethyleen aan. Ethyleen zorgt ervoor dat fruit begint met rijpen. Bij de banaan komt het meeste ethyleen vrij aan de bovenkant.

Advertentie

2. Niet in de fruitschaal
Leg je bananen niet in de fruitschaal bij het andere fruit. Het rijpingsproces van de banaan kan namelijk ook sneller starten door het ethyleen van andere fruitstukken. Het beste kun je daarom je fruitstukken gescheiden houden.

3. Invriezen
Wist je dat je bananen kunt invriezen? Snijd ze dan wel eventjes in plakjes. Deze plakjes kun je later bijvoorbeeld in je smoothie gebruiken.

4. Shoptip 1
Deze tip is misschien voor de hand liggend, maar koop geen bananen met bruine plekken. Deze bananen zijn vaak al overrijp en niet lang meer lekker.

5. Shoptip 2
Wanneer je bananen in je winkelmandje of -karretje legt, doe dit dan voorzichtig. Zorg er ook voor dat er geen andere zware boodschappen op belanden. Want ook de beurse plekken die je zelf veroorzaakt, versnellen het rijpingsproces.

6. Samen sterker
Bananen blijven langer goed als je ze aan de tros laat zitten. Misschien herken je het wel: wanneer je een banaan de hele dag in je tas laat zitten, wordt-ie helemaal bruin. Haal dus niet gelijk alle bananen van elkaar af, maar laat ze lekker aan de tros zitten.

7. Niet in de koelkast
Wat je in elk geval nooit moet doen, is je bananen in de koelkast bewaren. Het rijpingsproces wordt dan zo verstoord dat de bananen helemaal niet meer rijpen. En dat is nou ook weer niet de bedoeling.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: PureWow. Beeld: iStock

Maike heeft de Katwijkse ziekte: “Ik ben eigenlijk een tikkende tijdbom”

Katwijkse

Premium

Maike Varkevisser (30) heeft de Katwijkse ziekte, een aandoening waardoor uiteindelijk hersenbloedingen ontstaan. Zoals bij haar oma en haar vader. Eén ding weet ze heel zeker: dat het haar zoontje Yves niet staat te wachten.

“Soms sluip ik zijn kamertje binnen, om bij zijn bedje stiekem te kijken hoe hij ligt te slapen. Mijn lieve Yves. Zo rustig en tevreden. Wat zou mijn vader blij zijn geweest met zijn eerste kleinkind. Hij heeft hem nooit gezien, want papa overleed afgelopen zomer, toen ik vier ma

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien