We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

8 voordelen van rozemarijn op een rij

Rozemarijn: een kruid dat in veel gerechten gebruikt wordt. Het geeft een volle, kruidige smaak aan bijvoorbeeld rundvlees. Dit kruid mag daarom niet ontbreken in je keuken.

Maar wist je dat rozemarijn ook een geneeskrachtige werking heeft?

Advertentie

Het is een bron van antioxidanten en is goed voor je spijsvertering en luchtwegen. En er zijn nog veel meer voordelen.

Wij zetten er 8 voor je op een rijtje:

1. Het verbetert je bloedcirculatie
Heb je vaak last van koude voeten en handen? Dat kan erop wijzen dat je een lage bloeddruk hebt. Rozemarijn kan ervoor zorgen dat je bloedsomloop bevordert, waardoor je hier minder last van krijgt.

2. Het is goed voor je lever en je nieren
Bij een overbelaste galblaas of lever kun je hoofdpijn krijgen. Wanneer je hier vaak last van hebt, kun je kijken of rozemarijn helpt. Rozemarijn ontdoet je lichaam namelijk van gifstoffen die de hoofdpijn veroorzaken.

3. Het verbetert je spijsvertering
Wanneer je een maaltijd kruidt met rozemarijn, verteer je het vet van het gerecht beter. Ook wanneer je last hebt van maagkrampen, winderigheid of darmkrampen kan rozemarijn de oplossing bieden. Het zorgt voor vermindering van je klachten.

4. Het is goed voor je humeur
Vroeger werd er vaak over rozemarijn gezegd dat het een kruid is dat het hart troost en vrolijk maakt. Eén kopje rozemarijnthee zou al invloed hebben op je stemming.

5. Het is goed voor je geheugen
De stoffen in rozemarijn blijken de afbraak van acetylcholine, een chemische stof in de hersencellen die verantwoordelijk is voor het geheugen, te voorkomen.

6. Het bevordert je creativiteit
De geur van rozemarijnthee maakt je vrolijk en licht. Hierdoor wordt je creativiteit bevorderd.  Het is dus het proberen waard om een kopje van deze thee te drinken wanneer je geen inspiratie hebt.

7. Het verlicht luchtwegproblemen
In rozemarijn zitten oliën die ervoor zorgen dat luchtwegproblemen verminderen. Ook kan rozemarijn helpen bij het oplossen van vastzittend slijm.

8. Rozemarijn houdt insecten op afstand
Plant rondom het eetgedeelte in je tuin eens een aantal rozemarijnstruiken. Je zult zien dat er veel minder insecten op je eten afkomen.

Meer lekkere recepten en handige keukentips? Like Libelle Lekker Nederland op Facebook en schrijf je in voor de Libelle Lekker nieuwsbrief!

Bron: puurfiguur. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien