Lion King de musical, 2e kaart halve prijs >

Zoek binnen:

9x producten om met een grote boog omheen te lopen in de supermarkt

Een goed stuk appeltaart bij de koffie, een brok chocolade bij je mok thee ’s avonds: niets mis mee op z’n tijd. Ons motto is: als je er maar bewust van geniet. Maar je winkelwagentje zonder nadenken volgooien met ongezonde producten? Zonde! Daarom: de top 9 van producten die je beter kunt laten staan. En we geven meteen slimme vervangers.

1. Yoghurt met een smaakje

We weten het: zo’n schaaltje aardbeienyoghurt is een stuk minder saai dan naturel yoghurt. Toch is die yoghurt vaak één grote suikerbom. Lekker laten staan en die gewone yoghurt opleuken met noten, zaden en eventueel een beetje honing.

2. Grootverpakkingen snoep & koekjes

Verleidelijk, want: goedkoper (en ach: het komt toch wel op). Een logische gedachte, maar geef toe: de kans is groot dat die zak snoep binnen een week op is. Koop in plaats daarvan juist kleine verpakkingen van zoetigheid waar je écht blij van wordt. Wedden dat je extra geniet?

producten-ongezond-supermarkt-2

3. Vleeswaren

Misschien denk je nu: “Hoe ongezond kan zo’n plakje magere rosbief nou eigenlijk zijn?”. Laat die vleeswaren toch liggen, want ze zitten vaak vol met verzadigd vet, suiker en natrium. En één gram natrium staat gelijk aan 2,5 gram zout. Oeps…

4. Gehydrogeneerd vet

Gehydro-wat? Je leest het goed: gehydrogeneerd vet, ofwel (gedeeltelijk) plantaardig gehard vet. Lees je dit op een verpakking, zet het product dan zo snel mogelijk terug. Dit type vet wordt gelinkt aan een te hoog cholesterol. Je vindt het onder andere in koekjes, gebak, botervervangers en sommige zakjes met noten.

5. Fruitsap

Zelfs ‘100% fruitsap’ klinkt een stuk gezonder dan het daadwerkelijk is. Deze sapjes zijn stiekeme suikerbommen (en ze bevatten ook nog eens weinig vezels). Je leest er in dit artikel alles over.

6. Kant-en-klare dressing

Ja, het is lekker makkelijk, zo’n fles (salade)dressing in je koelkast. Toch raden we je aan om ‘m zelf te maken, aangezien hij je salade in één klap ongezond maakt. Kant-en-klare dressing zit vaak vol suiker en verzadigd vet.

7. IJsthee & ijskoffie

Heerlijk op warme dagen, maar niet zo fijn voor de lijn. Hoewel dit type drankje een stukje gezonder klínkt dan frisdrank; hij is ’t niet. Suikerbom alert!

producten-ongezond-supermarkt-1

8. Glutenvrije snacks

Als je coeliakie (een glutenintolerantie) hebt, dan hebben we niets gezegd. Heerlijk om dan af en toe te kunnen genieten van een knapperig glutenvrij koekje. Maar glutenvrije snacks kopen omdat je dénkt ze beter voor je zijn: helaas, dan moeten we je uit de droom helpen. Kant-en-klare glutenvrije producten uit de supermarkt zitten vaak vol met suiker, verzadigd vet, zout en onnodige toevoegingen.

9. Plantaardig ijs

Vegan ijs: het is hartstikke hip. Maar dat dit type ijs geen koemelk bevat, maakt ’t niet ineens gezonder. Sterker nog: de basis van vegan ijs is vaak kokosmelk – en laat dat nou nog méér verzadigd vet bevatten dan koemelk. Oeps. En er zit ook al niet minder suiker in. Een prima optie als je niet tegen koemelk kunt, maar anders lekker laten staan.

Bron: Goodhousekeeping.com. Beeld: Istock

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien