Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Aardappelgalettes

Bijgerecht voor 4-6 personen: U kunt deze aardappelwafels van tevoren bereiden en later in een warme oven (150°C) opwarmen.

Advertentie

Benodigdheden:

  • 4 vastkokende aardappelen, geschild, in flinterdunne plakjes
  • 40-50 g gesmolten boter
  • zout, peper
  • 2-3 el arachideolie

Bereidingswijze

  1. Doe de plakjes aardappel in een kom zonder ze te wassen. Schenk de gesmolten boter over de aardappelplakjes. Breng op smaak met zout en peper en meng goed.
  2. Smelt een klein beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en leg hierin een mooi gesloten cirkel van de plakjes aardappel.
  3. Bak de galette 10-12 min. op zacht vuur, keer hem voorzichtig en bak de andere kant 4-6 min. Herhaal dit met de andere galettes.

Bereidingstijd: circa 45 min. Circa 225 kcal p.p.

 

uithetblad

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien