Krokant & flinterdun: maak zelf deze aardappelroosjes voor vier personen

Aardappeltjes in een feestjas: dat zijn deze zelfgemaakte aardappelroosjes. Met dit bijgerecht steel je de show tijdens het avondeten. Lekker bij een stuk geroosterd vlees of een visje uit de oven.
Ingrediënten:
- 700 g roodschillige aardappels
- paar takjes tijm en rozemarijn
- 3 blaadjes laurier
- 3 el olijfolie
- 2 grote uien, gepeld
- 4 el groentebouillon
- Ovenschaal van ca. 15×25 cm, ingevet
- mandoline om dunne plakjes mee te snijden
Zo maak je het:
Boen de aardappels schoon. Zet een flinke kom klaar. Snijd de aardappels met de mandoline in dunne plakjes. Vang deze op in de kom. (Het eerste en het laatste plakje heeft alleen schil en worden niet gebruikt.) Knip de helft van de tijm en rozemarijn fijn bij de aardappelplakjes, bestrooi met zout en peper en giet de olijfolie erbij. Hussel voorzichtig om.
Snijd dan ook de uien met de mandoline in dunne ringen en leg deze in de ovenschaal. Steek de blaadjes laurier ertussen en bestrooi met zout en peper en de rest van de kruiden. Besprenkel met de bouillon. Maak tot slot de roosjes: leg een rij van circa 8 plakjes aardappel dakpansgewijs op een gladde snijplank. Rol deze op tot een soort roosje en zet rechtop op de uiringen in de ovenschaal – begin tegen de rand ter ondersteuning. Herhaal tot alle plakjes aardappel op zijn. Zet de ‘roosjes’ steeds tegen elkaar, zodat ze rechtop blijven staan. Bak in 40 minuten gaar in de oven. Serveer warm.
Bereidingstijd 20 min.
Oventijd 40 min.
Bijpassend toetje? Maak deze appelroosjes :
Meer lezen over eten? Bestel dan de Libelle Lekker:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
lees ook
Fotografie: Alan Jensen. Receptuur: Bart Stuart.