1e rang kaarten voor Mamma Mia! de musical, nu €29,-

Zoek binnen:

Aardappelsalade met gerookte zalm

Een heerlijk hoofdgerecht voor 4 personen. Voor een extra gevulde salade voeg je blaadjes witlof of rode lof toe.

Benodigdheden:
• 800 g krielaardappelen
• geraspte schil en 2 el sap van 1 citroen
• 4 el olijfolie
• 2 el kleine kappertjes, uitgelekt
• 1 el geraspte mierikswortel (potje)
• 1½ dl crème fraîche
• 1-2 el grof gesneden dille
• 300 g gerookte zalm, in plakken

Advertentie

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in 15-20 min. gaar, giet ze af en halveer ze. Roer een dressing van citroenrasp, 1 el citroensap, olijfolie, kappertjes en wat zout en peper.
  2. Meng de dressing met de nog warme aardappelen en laat afkoelen.
  3. Meng mierikswortel met 1 el citroensap, zout, peper en crème fraîche.
  4. Strooi de dille over de aardappelen en serveer ze met de zalm.
  5. Schenk er wat mieriksroom op.

Bereidingstijd: circa 25 min. Afkoelen: circa 1 uur. Circa 575 kcal p.p.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renee Frinking

salades uithetblad

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien