Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Raar maar waar: waarom je aardbeien droog moet föhnen voor gebruik

Tijdens het wekelijkse rondje over de markt vind je ze overal: aardbeien. En dat vraagt om extra veel ontbijtjes, baksels en salades met deze heerlijke vrucht.

Voor je aardbeien gebruikt in een gerecht, moet je ze eerst even wassen. Daar wordt de smaak helaas niet beter van. En van zachte aardbeien in een salade worden we ook niet vrolijk. Nu lijkt er een – ietwat onverwacht – trucje te zijn waar je dit mee kunt oplossen.

Advertentie

Föhn
Alles wat je nodig hebt voor deze aardbeientruc zijn aardbeien, een rol keukenpapier en… een föhn. Ja, je leest het goed: een föhn. Was ze eerst zoals je dat altijd doet. Leg ze vervolgens op een stukje keukenpapier en blaas ze droog met de föhn op de laagste stand. Binnen 30 seconden is het water verdwenen en kun jij jouw fruitsalade afmaken. Appeltje, aardbeitje!

Tip: zo geniet je nog langer van je aardbeien:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: PureWow. Beeld: iStock

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien