Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Lekker winters: aardpeerpuree met gepofte bietjes en paddenstoelensaus

De dagen worden kouder: tijd voor een winters recept. Je hebt even geduld nodig voor dit gerecht met aardpeerpuree, maar dat is het dubbel en dwars waard. Met een beetje tijd en liefde zet je een verwarmende maaltijd op tafel. 

Heb je zin in een vegetarisch gerecht en tijd om wat langer in de keuken te staan? Probeer dan dit recept met aardpeer. Eet smakelijk!

Advertentie

Dit heb je nodig

Gepofte bietjes:

  • 4 rauwe rode bieten, geschild en in partjes
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 3 takjes tijm

Aardpeerpuree:

  • 400 g aardperen
  • 600 g knolselderij
  • 1 blad laurier
  • 50 ml haver- of sojaroom
  • peper
  • zout

Paddenstoelensaus:

  • 1 el funghi porcini (gedroogd eekhoorntjesbrood), in kleine stukjes
  • 3 el olijfolie
  • 400 g gemengde paddenstoelen, in grove stukken gescheurd
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 3 takjes tijm
  • 2 takjes salie
  • peper
  • zout
  • 1 el balsamicoazijn

(erbij: 50 g waterkers)

En zo maak je het

Bereidingstijd 30 min. Oventijd 45 min. Kcal 290 p.p.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg de bietjes op een vel alufolie, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  3. Leg de takjes tijm ertussen en vouw de folie strak dicht.
  4. Rooster het pakketje 45 min. in de oven.
  5. Schil aardperen en knolselderij, snijd ze in gelijke stukken en leg die meteen in een pan water tegen het verkleuren.
  6. Zorg dat de groenten net onder staan. Steek het laurierblad ertussen en breng met een deksel op de pan aan de kook.
  7. Kook in 20 min. gaar, giet goed af en verwijder het laurierblad.
  8. Doe de room erbij, warm even door en stamp dan tot een smeuïge puree.
  9. Breng de puree op smaak met peper en zout.
  10. Giet voor de saus 100 ml kokend water bij de stukjes funghi porcini en laat ze 10 min. wellen.
  11. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de gescheurde paddenstoelen met de knoflook, sjalot, tijm en de blaadjes van de salie op matig vuur in 10 min. gaar.
  12. Bestrooi met peper en zout.
  13. Voeg de geweekte porcini en het heldere weekwater toe (in het bezinksel kan zand zitten), doe de balsamico en 1 eetlepel olijfolie erbij en kook op hoog vuur tot de saus iets indikt.
  14. Verdeel de warme puree en gepofte bietjes over 4 borden, schep er paddenstoelensaus overheen en geef er waterkers bij.
  15. Serveer meteen.

Nog meer lekkere gerechten vind je in Libelle Lekker:

Libelle Special Lekker 14
Libelle Special Lekker 14
4,99
Bestel hier

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Alan Jensen. Receptuur: Bart Stuart.

Lees meer

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien