Dagelijks puzzelen voor slechts € 2,99 per maand >

Zoek binnen:

Abrikozenchutney met pijnboompitten

  • 1¼ kg rijpe abrikozen, gehalveerd en ontpit
  • 375 g rietsuiker
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 2 tl geraspte gemberwortel
  • ½ tl gemalen kaneel
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • 1 kleine rode chilipeper, zonder zaadjes, vruchtvlees fijngesneden
  • 1 witte ui, fijngesneden
  • 100 g blanke rozijnen
  • 50 g pijnboompitten
  • 5 dl witte wijnazijn

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten in een roestvrijstalen pan en breng al roerend aan de kook. Laat de chutney 35-45 min. zachtjes koken tot hij is ingedikt.

Schep de warme chutney in warme, schone potten en sluit ze. Gebruik de chutney pas na 4 weken, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Bewaar de chutney koel of steriliseer hem om langer te kunnen bewaren.

Advertentie

Bereidingstijd:

circa 45 min.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien