Deze feestelijke After Eight cheesecake maak je zónder oven

Er zijn twee teams: mensen die gruwelen van de combinatie mint en chocola, en mensen die gék zijn op de welbekende After Eight chocolaatjes. Als jij in het laatste team zit hebben we een recept waar het water je direct van in de mond moet lopen, namelijk voor After Eight cheesecake.
En die hoeft niet in de oven!
De keuken in
Sinds het coronavirus haar opmars maakte zijn we allemaal meer in de keuken te vinden dan ooit tevoren. We bakken, koken, braden en grillen alsof ons leven er vanaf hangt. En dat is niet gek, gezien we allemaal ook veel meer tijd thuis doorbrengen dan voorheen. De eerste trend was het maken van bananenbrood, waarna al snel de kaneelbroodjes volgden.
After Eight cheesecake
Heb je die twee baksels inmiddels al heel vaak gemaakt? Dan kun je je nu wagen aan dit bijzondere recept. Toegegeven, het is wat ingewikkelder dan het bakken van een bananenbrood, maar dan heb je wel wat. Een After Eight cheesecake is voor de liefhebber het beste van twee werelden, dat kan haast niet anders. En het allerleukste is nog wel, dat je hem maakt zonder oven.
Benodigdheden After Eight cheesecake:
Voor de bodem:
- 300 g biscuitjes
- 150 g ongezouten boter (gesmolten)
- 25 g cacaopoeder
Voor de vulling
- 500-600 g volle roomkaas
- 125 g poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 300 ml room
- 150 g pure chocolade
- 1-2 theelepels pepermuntextract
- Groene kleurstof
- 300 g After Eights (gehakt)
Voor de decoratie
- 150 ml dubbele room
- 2 el poedersuiker
- 50 g pure chocolade (gesmolten)
Onderstaande video laat je zien hoe je de cheesecake heel gemakkelijk kunt maken. Veel plezier!
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
lees ook
Bron: Elle UK. Janespatisseri. Beeld: iStock