Queen-Musical ‘We Will Rock You’: tot € 15,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Alles in de pan: Orecchiette met bimi & ansjovis

De grappige ‘oortjespasta’ smaakt van zichzelf al zo goed, dat hij weinig extra’s nodig heeft. Nou ja, wat bimi en ansjovis in dit geval. Dat wordt smullen! 

Dit heb je nodig voor 4-5 personen:

Advertentie

  • 400 g orecchiette
  • 200 g bimi (babybroccoli), gehalveerd
  • 150 g doperwten, diepvries
  • 4 el olijfolie
  • 8 ansjovisfilets uit blik
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 chilipepertje, fijngesneden
  • 60 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • versgemalen zwarte peper.

Voor knapperige pangritata (optioneel):

  • 100 g (oud) broodkruim
  • 3 el olijfolie
  • blaadjes van 2 takjes rozemarijn
  • rasp van 1 citroen

Kook de orecchiette volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente in gezouten water. Kook de laatste minuut de bimi en doperwten mee. Giet af en bewaar een beetje kookvocht in de pan. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan, voeg de ansjovis, knoflook en chilipeper toe en fruit enkele minuten zachtjes. Voeg een scheutje water toe en bak tot de ansjovis volledig is opgelost. Voeg de pasta met groenten toe en verhit het geheel al roerend nog kort tot alles goed gemengd is. Bestrooi de pasta op de borden met geraspte kaas en wat peper.

Ook lekker met pangritata: verhit 3 el olijfolie en bak hierin het broodkruim en de rozemarijnblaadjes in enkele minuten goudbruin en krokant. Voeg de citroenrasp toe en roer goed door. Verdeel op de borden over de pasta in plaats van de kaas.

Productie & styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven. Recepten en bereiding: Victor De Launay

pasta

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien