Laatste kans in Nederland: Whitney – a Tribute by Glennis Grace

Zoek binnen:

Altijd goed: 4x avocado op toast

Een boterhammetje met avocado doet het altijd goed. Tijdens de lunch of als snack. Geef een extra twist aan je boterhammetje avocado met deze lekkere varianten.

1. Met gekookt eitje & mangochutney
Wat heb je nodig voor 2 personen :

Advertentie

  • 2 eieren
  • 2 sneetjes (zuurdesem)brood, geroosterd
  • 1 avocado, in plakken
  • 2 el mangochutney
  • zout
  • chili, fijngesneden

Breng een pannetje water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze 5-6 minuten, tot ze nog zacht zijn. Laten de eieren schrikken in koud water en pel ze. Beleg elk sneetje brood met ½ avocado, mangochutney en een eitje. Lekker met wat zout en fijngesneden chili.

Bereidingstijd 10 min.
Kcal 225 p.p.

2. Met bacon & tomaat
Wat heb je nodig voor 2 personen :

  • 4 plakken bacon
  • 2 sneetjes (zuurdesem) brood, geroosterd
  • 1 avocado, geprakt
  • handje tomaatjes, gehalveerd
  • peper en zout
  • tuinkers

Bak de plakken bacon krokant. Beleg elk broodje met avocado, bacon en tomaatjes. Breng op smaak met wat peper, zout en maak af met tuinkers.

Bereidingstijd 10 min.
Kcal 278 p.p.

3. Met hüttenkäse & dukkah
Wat heb je nodig voor 3 personen :

  • 3 sneetjes (zuurdesem)brood, geroosterd
  • 1 el korianderzaad
  • 1 el komijnzaad
  • ½ el venkelzaad
  • 2 el sesamzaad
  • 50 g amandelen
  • 6 el hüttenkäse
  • 1 avocado, in plakken
  • zout
  • evt. handje muntblaadjes

Verwarm de oven voor op 180 °C. Spreid de zaden en de amandelen uit over een bakplaat. Rooster het geheel circa 10 minuten tot het goudbruin en geurig is. Laat het niet te donker worden, dan wordt het bitter. Mix het daarna tot grof kruim in de keukenmachine. En klaar is de dukkah! Beleg elk broodje met hüttenkäse, avocado en een ruime hoeveelheid dukkah. Breng op smaak met zout en bestrooi eventueel met wat muntblaadjes.

Bereidingstijd 5 min. Oventijd 10 min.
Kcal 195 p.p.

4. Met sojabonendip & radijs
Wat heb je nodig voor 4 personen :

  • 100 g sojabonen of doperwten (diepvries)
  • 1 avocado, geschild en pit verwijderd
  • 1 citroen, rasp en sap
  • ½ teen knoflook
  • 1 el tahin
  • peper en zout
  • 4 sneetjes (zuurdesem)brood
  • 4 radijsjes, in plakjes
  • handje waterkers

Maal de sojabonen, avocado, citroenrasp en -sap, knoflook en tahin tot een tapenade met de staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Beleg elk broodje met de tapenade, wat radijs en waterkers.

Bereidingstijd 10 min.
Kcal 250 p.p.

Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Alan Jensen. Receptuur: Victor de Launay

avocado toast

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien