Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Het beste weekendontbijt ooit: American pancakes met mapleboter

Je weekend (en dat van je gezinsleden) kan niet meer stuk als je een flinke stapel ‘all American pancakes’ op tafel zet. Ze zijn helemaal lekker met gekarameliseerde banaan en gezouten mapleboter. 

Dit heb je nodig voor 2 à 3 personen/10 stuks

Advertentie

Voor de mapleboter:

 • 20 g gezouten roomboter
 • 2 tl maple syrup (ahornsiroop)

Voor de pancakes:

 • 20 g boter
 • 100 g bloem
 • 1½ tl bakpoeder
 • 1 tl suiker
 • 1 ei
 • 140 ml karnemelk (of gewone melk)
 • klontje boter, om in te bakken.

Voor de gekarameliseerde banaan:

 • klontje boter
 • 2 tl maple syrup (ahornsiroop)
 • 1 banaan, gepeld en overlangs doormidden gesneden.

Zo maak je het 
Maak eerst de mapleboter. Prak de boter en de siroop door elkaar in een kommetje tot een goudkleurige boter. Zet even weg. Maak nu het beslag voor de pancakes. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Meng de bloem, bakpoeder, suiker en een snuf zout in een kom. Klop het ei los met de melk en de gesmolten boter en giet dit mengel bij de droge ingrediënten. Roer alles snel door elkaar tot er geen bloem meer te zien is. Vooral niet te lang, dat gaat ten koste van de luchtigheid. Het beslag zal wat klonterig zijn, dat hoort zo. Laat het beslag even staan en maak intussen de gekarameliseerde banaan. Verhit hiervoor de boter met de maple syrup in een koekenpan. Zodra de boter is gesmolten, mag de banaan in de pan. Laat deze op laag vuur garen en karameliseren, keer na 2-3 minuten. Zet het vuur uit en zet de banaan even weg.

Bakken maar 
Bak nu de pancakes. Verhit een klontje boter in een andere koekenpan en zorg dat de pan echt heet is. Schep dan steeds een opscheplepel beslag in de pan voor pancakes van zo’n 8 cm doorsnee. Keer ze pas om als de bovenkant er bijna droog uitziet. Bak ze nog een minuutje aan de andere kant, of tot ze goudbruin zijn. Hou ze warm terwijl de andere pancakes worden gebakken. Serveer de pancakes met de gekarameliseerde banaan en leg er een klontje mapleboter op. Geef er eventueel nog extra maple syrup bij.

Bereidingstijd: 30 minuten. Kcal: circa 115 (per stuk).

Meer lekkere recepten en handige keukentips? Like Libelle Lekker Nederland op Facebook en schrijf je in voor de Libelle Lekker nieuwsbrief!

Tekst & beeld: Denise Kortlever 

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien