Om te smullen: zó maak je een heerlijk romige Aperol-cheesecake

Last van een winterdip? Misschien brengt deze heerlijke Aperol-cheesecake je in een iets beter humeur. Deze romige taart met Aperol, ricotta, haverkoekjes en abrikozen is het perfecte toetje in tijden van corona, want het liefste eet je ‘m helemaal zelf op.
Ingrediënten
Bodem
- 2 eetlepels bruine suiker
- 140 gram vloeibare boter
- 250 gram haverkoekjes
Vulling
- 400 gram slagroom
- 700 gram ricotta
- 10 vellen gelatine
- Schil en sap van een sinaasappel
- 2 eetlepels Aperol
- 120 gram suiker
Topping
- 600 gram abrikozen
- Sap van een halve sinaasappel
- 3 eetlepels Aperol
- 2 eetlepels suiker
- Handje kokosvlokken
Zo maak je het:
- Bekleed een springvorm (ca. 26 centimeter) met bakpapier of vet het in met boter. Maal vervolgens de koekjes in kleine stukjes en meng dit met de boter. Druk het mengsel in de springvorm en laat het een uur afkoelen.
- Ondertussen kun je verder met de topping. Was hiervoor de abrikozen, halveer ze en verwijder de pitten. Snijd 250 gram hiervan in kleine stukjes en laat het in een pan met het sap van een halve sinaasappel en twee eetlepels suiker ongeveer vijf minuten sudderen. Pureer het daarna en giet het door een zeef. Meng tot slot de Aperol er doorheen.
- Ga daarna verder met de vulling. Week de gelatine in koud water en klop de slagroom stijf. Mix de ricotta, suiker, sinaasappelschil en twee eetlepels sinaasappelsap tot een romig geheel.
- Verwarm de Aperol in een pannetje en los hierin de gelatineblaadjes op. Roer twee eetlepels ricottaroom er doorheen en meng het met de rest van de room die je over hebt.
- Verdeel het mengsel over de cakebodem en laat de Aperol-cheesecake een nacht in de koelkast staan. Snijd de volgende dag de resterende abrikozen in partjes en verdeel ze over de cake. Besprenkel de taart tot slot met de Aperol-abrikozensaus en versier het met kokosvlokken.
Geen mixer of garde? Op deze manier heb je toch binnen 3 minuten slagroom:
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
lees ook
Bron: Freundin. Beeld: Getty Image.