Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Dit is waarom dit jaar de appels een stuk zoeter smaken

Vind je appels nu ook zo lekker smaken? Dat kan kloppen, want zowel de rode als groene appels zijn dit jaar een stuk zoeter dan normaal en dat heeft een speciale reden.

We hebben een heerlijke zomer achter de rug. Het resultaat daarvan? Zoete appels in zowel België als Nederland.

Advertentie

Suikers
We hebben de zoete appels dus te danken aan de vele zonuren die we de afgelopen maanden hebben gehad. Hoe meer zon, hoe zoeter de appel. “Het klopt inderdaad dat onze appels en peren dit jaar extra rijk zijn aan suikers door de vele uren zonneschijn”, zegt Ann Schenk van het Vlaams Centrum voor Bewaring en Tuinbouwproducten. “Onder invloed van zonlicht maakt de boom suikers aan in zijn bladeren die dan naar de vruchten getransporteerd worden.” Deze vele suikers zorgen ervoor dat het fruit nu een stuk zoeter smaakt dan normaal.

Rotten
Normaal gesproken kunnen we in de zomer genieten van 578 uur zon, maar in 2019 is dit aantal gestegen naar maar liefst 714 uur zon. Appels mogen niet te lang in de zon hangen omdat ze anders snel gaan rotten. Daarom hebben de telers de plukperiode naar voren geschoven. Normaal gesproken beginnen ze rond 8, 9 of 10 september met plukken, maar dit jaar zijn ze 10 dagen eerder van start gegaan.

Deze gevulde appeltjes uit de oven zijn lekker voor bij de thee maar ook als dessert:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

Annemiek: “Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk”

dochter - Libelle

Premium

Annemiek haar dochter werd jong moeder en heeft een druk leven. Soms maakt Annemiek zich zorgen, redt haar dochter het allemaal wel? 

Annemiek (49): “Mijn dochter kreeg op haar 21ste haar eerste kind en 1,5 jaar later haar tweede. Dat was een bewuste keuze van haar en haar man. ‘We zijn nu jong en kunnen alles aan’, zei ze. ‘Als de kinderen de deur uit zijn, hebben wij nog een heel leven voor ons!’

Ik zie haar nog zitten met haar bollende buikje, stralend van geluk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien